Woensdag 24 april 2024

Sparta Enschede wint van Enter, ook Deto wint

Geplaatst op 14 november 2015 door   ·   Geen reacties

Sparta Enschede 1ENSCHEDE/VRIEZENVEEN/WEZEP – Na een spannend duel heeft Sparta Enschede drie punten overgehouden aan het treffen met Enter Vooruit. Daan Akkerman scoorde twee maal voor de ploeg die de Enternaren met 3-2 versloeg. Deto won met ruime cijfers van FC Zutphen:4-0. Vroomshoop ging met 3-1 onderuit bij WHC Wezep.

Sparta Enschede versloeg zaterdagmiddag Enter Vooruit met 3-2. ‘Een terechte zege’, meende trainer Peter Schulte na afloop. De Christelijke voetbalvereniging kwam na vijf minuten al op achterstand door een rake kopbal van Frank Smit, maar Daan Akkerman knikte snel de gelijkmaker binnen. ‘Enter is een taaie ploeg, helemaal als ze op voorsprong staan, dan bijt het zich in zo’n wedstrijd vast. Daarom was het belangrijk dat we snel gelijk maakten’, aldus Schulte. Via een vrije trap van Danny Reinders werd het voor rust 2-1. Sparta kreeg grote kansen op meer, maar die benutte het niet.

Enter creëerde weinig, maar via Frank Smit werd het twee minuten na rust weer gelijk. ‘Ik moet de jongens een compliment maken dat we niet de lange bal zijn gaan zoeken, maar voetballend probeerden de voorsprong te pakken. We bleven energie in het duel gooien en dan is het lekker als je drie punten pakt’, besluit de trainer die Daan Akkerman tien minuten voor tijd de 3-1 vanaf elf meter zag maken.

Sparta Enschede – Enter Vooruit 3-2 (2-1)
6. Frank Smit 0-1, 9. Akkerman 1-1, 35. Reinders 2-1, 47. Frank Smit 2-2, 79. Akkerman 3-2 (strafschop).

Sparta: Van de Meer; Boelema, Siemerink (75. Kocoz), Berfelo; Kikkert, Jongman, Bekkers, Cornelisse; Akkerman, Wassens (74. Bos), Reinders.

Enter: R. Velten, Smids (46. F. Velten), Pijffers, Ter Weel, Rozemuller, Knol, R. Smit (38. Pluimers), W. Velten, Brunnekreef, F. Smit, Getkate.

Deto had zaterdagmiddag geen moeite met FC Zutphen. Bij rust leidde de ploeg van Marcel van der Steege met 1-0 door een treffer van Reno Timmerman. John Fraterman (2 keer) en Sergio Babb kregen goede kansen, maar die werden niet in goals omgezet. Ook Zutphen kreeg goede mogelijkheden voor rust. Na rust namen de Vriezenveners ruimer afstand via treffers van Klaas Nieuwenhuis (2 keer) en Tom Prümers. Laatstgenoemde had de score nog hoger kunnen doen uitvallen.

Deto – FC Zutphen 4-0 (1-0)
Timmerman 1-0, Nieuwenhuis 2-0, Nieuwenhuis 3-0, Prümers 4-0

Rood: S. Ezafzafi (Zutphen)

Deto: Loohuis; A. Kram, W. Kram, Stegeman, Babb; Van Staa (Nieuwenhuis), Timmerman, Shayesteh; Steenbergen (Reekers), Prümers, Fraterman.

Een zwakke tweede helft kostte Vroomshoopse Boys de punten in Wezep. Op de Veluwe gingen de gasten met een voorsprong de rust in. Vlak voor de theepauze scoorde Thomas Smedema. Na rust kantelde het duel zich. Jonathan van Marle benutte een strafschop voor de ploeg uit Wezep. Via Kardag en Olaria werd het 3-1, waarna Van der Vegte nog een strafschop raakte voor WHC. Vroomshoop zakt naar een vijfde plek door de nederlaag.

WHC Wezep – Vroomshoopse Boys 3-1 (0-1)
Scoreverloop
: 45. Smedema 0-1, 55. Van Marle 1-1 (strafschop), 60. Kardag 2-1, 71. Olaria 3-1, 86. Van der Vegte 4-1 (strafschop).

Vroomshoop: Jans, Brinkman, Scholten, Van Veen, Vliek, Kivits, Heideman, De Jong (Veld), Dogger, Smedema, Hutten.