Spektakel in de hoofdklasse bij DETO en SVZW

Geplaatst op 16 februari 2019 door   ·   2 Reacties

VRIEZENVEEN – Een relatie makkelijke winst voor Excelsior’31, een zwaar bevochten winst voor SVZW en een even zwaar tot stand gekomen remise voor DETO.

In een knotsgekke wedstrijd speelde DETO vanmiddag met 1-1 gelijk. DETO beëindigde de wedstrijd met negen man na twee rode kaarten. In een minstens zo gekke wedstrijd pakte SVZW in de laatste paar minuten de volle winst bij Genemuiden: 2-3. De derde Twentse club in de hoofdklasse, Excelsior’31 won thuis regulier met 3-0 van het stugge Buitenpost.

Excelsior’31-Buitenpost 3-0 (1-0)
De voetballers van Buitenpost hadden er vandaag niet veel zin in en dus won Excelsior’31 moeiteloos van de stugge Friezen. Het werd een makkelijke middag voor de Rijssenaren die naar hartelust mochten combineren en dat ook deden. In de twintigste minuut toucheerde Boy Boeloerditi een voorzet van Mirko Zwiers voldoende om op voosprong te komen. Hoewel de knapen van Buitenpost nadien wel iets vaker over de middenlijn kwamen was toen al duidelijk dat hetgeen vermoeiende wedstrijd zou worden voor de thuisploeg. Eern klein kwartier na rust viel de tweede Rijssense goal. Na een vlammend schot van devan een hardnekkige blessure terugekeerde Niek Davina op de paal maakte Boeloerditi zijn tweede treffer en daarmee was het bekeken en ging de wedstrijd op De Koerbelt als een nachtkaars uit, al trof Rob Dijkstra van Buitenpost zowaar nog de lat. Dat het vijf minuten voor tij 3-0 werd door een penalty van de Rijssense topscorer Hielke Penterman was aardig voor de statistiek.

Genemuiden-SVZW 3-2 (0-1)
Het zag er lange tijd naar uit dat SVZW opnieuw de boot in zou gaan, want Genemuiden leidde twee minuten voor tijd met 2-1 en zou dat over de streep moeten kunnen trekken. Goed, dan kan de gelijkmaker altijd nog vallen, maar twee keer scoren twee minuten? En toch deden de Wierdenaren het via eerst Tom Hegeman en daarna Yessin Maskoul. In het kamp van de Zwaluwen ontstond een orgastisch feest, want zo vaak zat het tegen, zo hoog was de (degradatie)nood, dat dit voor onmogelijk werd gehouden. In de eerste helft had Robin de Jong de Wierdense ploeg nog wel op voorsprong gezet, maar Omar Kavak (ex-SVZW) en Sijmon Eenkhoorn zetten Genemuidenna de thee, in de 57ste en 73ste minuut, op voorsprong. Dat leek ook de einduitslag te zijn, tot wat onmogelijk leek zich wonder boven wonder alsnog voltrok. SVZW is meteen van de laatste plaats af, want laat DETO en WHC na vandaag op de ranglijst achter zich.

DETO-Staphorst 1-1
Met kunst en vliegwerk hield het laag genoteerde DETO op eigen veld stand tegen hoogvlieger Staphorst. Knap was het vooral ook omdat de Vriezenveners de wedstrijd in een groot deel van de tweede helft met negen man voetbalden. Eerst moest Quays Shayesteh, die de thuisclub voor rust na een (overigens te) snel genomen vrije bal op voorsprong had gezet, het veld ruimen doordat hij tegen een tweede gele kaart aanliep en vervolgens kreeg Kevin Peppels direct rood. Konden de Vriezenveense gastheren in de de eerste helft nog redelijk meekomen, in het tweede bedrijf moest koploper Staphorst komen en werd er op de rode muur gebeukt. De gelijkmaker moest dus wel vallen en dat gebeurde ook via Martijn Brakke. De ban was gebroken, het leek een kwestie van tijd dat Staphorst nogmaals zou toeslaan, maar de negen van DETO hielden manmoedig stand, mede vanwege excellent keeperswerk. Vanwege het oponthoud bij onder meer de kaartenparade kwam er tien minuten extra tijd, die DETO ook doorstond.