Vrijdag 29 maart 2024

Stevo grote winnaar van het weekend in de eerste klasse

Geplaatst op 9 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

eerste-klasse-goedENSCHEDE- De Twentse clubs in de eerste klasse presteerden opnieuw wisselend. Alleen Stevo wist tot een overwinning te komen, op bezoek bij De Zweef. Tubantia en TVC’28 speelden gelijk ook HVV Tubantia pakte een punt, terwijl Rigtersbleek verloor.

Longa ’30 – Rigtersbleek 2 – 1
Rigtersbleek begon sterk aan de wedstrijd, Jeroen Gersman scoorde al na twintig seconden het openingsdoelpunt en de ploeg kreeg via Daniel van Lunteren en Gerard Monninkhof opgelegde kansen om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Toch lukte het niet met punten uit Lichtenvoorde te vertrekken. Halverwege de eerste helft kwam Longa’30 op 1-1 toen Simon Klein Goldewijk een vrije trap inschoot. Vlak na rust werd het zelfs 2-1 toen Rigtersbleek-doelman Nick Louwman flink de fout in ging bij een schot van Nick te Veldhuis. De rest van de tweede helft stond Longa’30 enorm onder druk, maar hield met veel geluk stand.

Rohda Raalte – HVV Tubantia 1 – 1
De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Lars van Schooten nam het doel van Hengeloërs onder vuur, maar zag zijn inzet gepakt worden door de doelman van de bezoekers. Kort daarna kreeg HVV een goede mogelijkheid, maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. In de dertigste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een knappe kopbal, maar in de zestigste minuut trof Rohda ook doel: Coen van Heun kopte een vrije trap binnen. Bij die 1-1 bleef het, ondanks diverse mogelijkheden voor beide teams.

TVC ’28    – Orion 0 – 0
In een wedstrijd die voor rust gelijk op ging en waar na rust TVC’28 de betere ploeg was, lukte het geen van beide ploegen om het verschil te maken. Veel mogelijkheden daartoe kregen beide ploegen ook niet. Met de puntendeling mocht Orion zich de meest gelukkige noemen.

De Zweef – Stevo 0 – 2
Bij De Zweef vierde men het Oktoberfest, maar Stevo wist dat feestje flink te verpesten door de thuisploeg af te troeven. In het eerste kwartier was Stevo duidelijk de betere ploeg. Na een corner zorgde Wilco Broekhuis voor de 0-1. Stevo bleef de bovenliggende partij tot aan de rust en Niels Wigger had onder andere pech met zijn schot op de paal. In de tweede helft beet De Zweef meer van zich af. Toch was het Stevo dat via Thomas Leus op 0-2 kwam. De Zweef probeerde het daarna nog wel, maar Stevo hield eenvoudig stand.