Stevo op weg omhoog en De Zweef gaat juist neerwaarts

Geplaatst op 11 maart 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Stevo heeft door de winst op Quick in Nijmegen zelfvertrouwen getankt in de degradatiezone van de eerste klasse zondag. Het werd dik verdiend 1-3. Een afgetekende nederlaag van 4-1 in en tegen Schalkhaar betekent dat De Zweef steeds verder naar die degradatiezone afzakt.

HVV Tubantia speelde thuis schlemielig gelijk tegen NEC, BWO ging met 5-2 kansloos onderuit in en tegen Heino en Rigtersbleek verspeelde in de tweede helft thuis tegen Rohda Raalte een voorsprong.

Quick 1888-Stevo 1-3 (0-1)
Stevo boekte een belanrijke overwinning door Quick 1888 in Nijmegen aan de zegekar te binden. Het werd 1-3 voor de het team van trainer Geert Veldhuis. De overwinning was nodig om boven de rode streep te komen, maar was ook nog eens dik verdiend. De uitblinkende Hugo Weerink opende de score voor de ploeg uit Geesteren. De neven Niels en Roy Wigger zorgden met de combi schuifbal en kopbal voor 0-2. De tweede Roy Wigger gooide de wedstrijd in het slot, al scoorde de thuisploeg nog wel een eretreffer. Een minpunt voor Stevo is het rood na twee keer geel voor een andere Roy, een van Damhuis. Stevo lijkt in vorm te komen, wat niet verkeerd is in de wetenschap dat Longa’30 volgende week naar De Peuverweide komt.

Schalkhaar-De Zweef 4-1 (1-1)
Hoewel de ploeg al in de tweede minuut via Nick Snellink op voorsprong kwam, speelde De Zweef onder de rook van Deventer een kansloze wedstijd tegen het fanatieke Schalkhaar dar vrijwel elk duel won. De formatie uit Nijverdal kwam er verder niet meer aan te pas en zag de thuisploeg al voor rust langszij komen dankzij een treffer van Milan ter Riele. Op regelmatige wijze, want in de 55-ste, 65 en 75 ste minuut tilden David Klepman, nogmaals Milan ter Riele en Paul Roetert via een penalty de stand naar 4-1, wat een goede weergave was van de verhoudingen. Het is nu voor De Zweef alle hens aan dek, want het keurkorps van Sportpark Gagelman nadert met rasse schreden de degradatiestreep.

Heino-BWO 5-2 (3-2)
BWO had weinig in te brengen in en tegen Heino, want de gastheren voetbalden makkelijker dan de Hengelose jongens van De Noork. Niettemin kwam BWO in de eerste helft van een 2-0 achterstand terug tot 2-2 door doelpunten van Vincent Bilanovic en Bas van den Heuvel, waarna Heino nog voor de rust weer afstand nam. In het twede bedrijf lieten de Hengeloërs hun opponenten lopen en gaven ze ruimtes weg. Heino wist daar wel weg mee en brak het verzet voor zover daar nog sprake van was met nog eens twee doelpunten.

Rigtersbleek-Rohda 2-2 (2-1)
Rigtersbleek kwam dankzij doelpunten van Jacob Saïd en Tim Bongers voor rust aan de leiding, ook al deed Coen van Heun namens de ploeg uit Raalte tussendoor wel iets terug. De rooien van de Bleek hadden de tweede helft de eer en gorie van Twekkelerveld moeten bestendigen, maar ze gaven twee punten weg door er één te schenken. Het cadeautje werd aan de G.J. van Heekstraat door de Raalter goalgetter Mart Lugtenberg dankbaar uitgepakt. Rigtersbleek had de inhaalrace met nummer drie Rohda, dat slechts één plek hoger staat, juist vandaag kunnen inzetten, maar het gat blijft zeven punten, ook met nummer twee RKZVC overigens.

HVV Tubantia-NEC 1-1 (1-0)
Het was voor de thuisploeg uitermate sneu dat de bezoekers uit Nijmegen er één minuut voor het wedstrijd in slaagden een punt uit het Hengelose vuur te slepen. HVV verzuimde op sportpark De Bijenkorf in de tweede helft afstand te nemen, nadat Bas ter Horst kort voor de rust de thuisploeg op voorsprong had gezet. Na de reglementair verordonneerde pauze kreeg het team voldoende kansen op de score op te voeren, kansen te over, ook doordat NEC een flink deel van de tweede helft met tien man speelde. In de laatste minuut scoorde Gerben Grot tóch de gelijkmaker.