Geplaatst op 18 maart 2018 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – De grote verrassing in de eerste klasse van het zondagvoetbal was vanmiddag de eclatante zege van laagvlieger Stevo in Geesteren op koploper Longa’30, dat die positie nu moet delen met RKZVC dat thuis tegen Rigtersbleek uit Enschede een punt sprokkelde.

De ontmoeting De Zweef-SC Bemmel in Nijverdal werd afgelast.

Stevo–Longa’30 3-0 (1-0)
Het was een even opzienbarende als verdiende zege voor de thuisploeg. Alleen in de beginfase was de koploper uit Lichtenvoorde op sportpark De Peuverweide redelijk opgewassen tegen het gepassioneerde Stevo, maar vanaf halverwege de eerste helft was het Stevo dat de lakens uitdeelde. Niels Wigger bracht dat met een ferme kopbal in de stand tot uiting. In de tweede helft kwamen de gasten er helemaal niet meer aan te pas. Na een klein kwartier maakte Ingmar Reinerink er ter afronding van een fraaie vrije trap van Maarten Gelhever 2-0 van en de kroon op de jubelwedstrijd werd geplaast door Hans Brunninkhuis die een vrije schop van Niels Wigger waar de keeper geen vat op kreeg in het doel wist te werken. Niels Wigger werd vervolgens een wissel gegund, waardoor de getalenteerde junior Mike Nijkamp van trainer Geert Veldhuis speeltijd kreeg.

BWO-Quick 1888 3-2 (0-0)
De wedstrijd begon na een warmloopwedstrijd, waarbij Vincent Bilanovic, Steven Robles en Timo Voss de wedstrijd in de hens zetten en heel De Noork – spreekwoordelijk – in vuur en vlam lieten verkeren. De driepunter leek met drie treffers klaar, maar de bezoekers waren ondertusen ook verhit en drongen aan met man en macht, maar BWO wist te voorkómen dat de gasten verder kwamen dan treffers van Van Rossum en Vrehe.

RKZVC–Rigtersbleek 2-2 (0-1)
Mitchell Zephat zette Rigtersbleek voor rust op een voorsprong die tot de rust kon worden gekoesterd, maar de gastheren scoorden via een trefzekere Jens Schutten vervolgens twee keer, een kwartier na rust en een kwartier voor het einde. Hierdoor leek de Bleek te moeten buigen, maar diep in blessuretijd, namelijk in de 93-ste minuut, was daar toch weer de dekselse Zephat, die ervoor zorgde dat de roodwitten een punt me naar Enschede konden nemen.

FC Winterswijk–HVV Tubantia 1-1 (1-1)
In een behalve letterlijk ook figuurlijk koude wedstrijd deelden de Tubantianen van de Hengelose Voetbal Vereniging de punten in en met Winterswijk. Len Redeker brak de ban voor de club uit de stad van Komrij en Mondriaan (die geen van beiden konden voetballen; ze hebben overigens wel een voetballer in de gelederen die Elsschot heet, doch dat terzijde), maar de Hengelose gelijkmaker van Sotto Da Silva was een prima weerslag van de wedstrijd en daar bleef het bij.