Zaterdag 20 april 2024

Stevo wint op eigen veld eerste derby van TVC’28

Geplaatst op 13 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

GEEESTEREN – De eerste clash tussen Stevo en TVC’28 in de eerste klasse is vanmiddag in Geesteren gewonnen door de thuisploeg. Stevo won met 1-0 van de aartsvijand uit Tubbergen. De zege kwam de ploeg toe op basis van het aantal kansen, al kwam TVC’28 in de eindfase nog een paar keer dichtbij.

Stevo was de enige Twentse eersteklasser die vanmiddag punten pakte, want Rigtersbleek en De Zweef gingen op eigen veld smadelijk met 1-4 onderuit en voor HVV Tubantia was het nóg ernstiger, want de roodhemden kregen er ook vier om de oren, maar scoorden er zelf geen-een.

Stevo-TVC’28 1-0 (0-0)
De wedstrijd kwam laat op gang doordat beide ploegen afwachtend startten. TVC’28 nam brutaalweg het initiatief op de ‘vijandelijke’ Peuversweide en Stevo probeerde uit te breken uit afgeslagen aanvallen. Over het algemeen bleef het in de eerste helft vooral tammetjes. In de tweede helft ging het van met af aan anders en kwam er in en om het veld meer spanning, zeker nadat Stevo snel op voorsprong was gekomen. Illustratief was dat het doelpunt van Stevo van grote afstand door Thijs Nieuwmeijer werd gescoord, vermoedelijk alleen hoorbaar voor de Tubbergse keeper Ruud Hesselink, strak in de kruising. Stevo kreeg gesteund door de voorsprong meer kansen, maar gaandeweg pakte TVC’28 het voortouw om tenminste een punt te kunnen bijschrijven. Okke Schepers haf pech toen een schot van hem op de paal belandde. Met nog een minuut of tien te gaan kreeg de ploeg van trainer Michiel Mensink de tegenslag dat Thijs Koopman om de 2-0 te voorkómen met rood de arena moest verlaten wegens het neerhalen van Roy Wigger. In de slotfase wist Stevo de zege over de streep te trekken en daarmee ook het gemeentelijk evenwicht, want Stevo staat nu met zes uit tien nog slechts één punt achter op TVC’28.

De Zweef-RKHVV 1-4 (0-3)
Tegen een clever spelend RKHVV uit Huissen had De Zweef weinig in te brengen. Bijna in zijn eentje rolde Lennart Rekmans op sportpark Gagelman de Nijverdallers op. Hij scoorde drie doelpunten voor de Betuweboys. Na een half uur stond het al 0-3 en was wel zo ongeveer klaar. Rekmans nam er twee voor zijn rekening, waarvan een uit een strafschop (na een overtreding van Roy ten Dam binnen de zestien) en de derde kwam op het conto van Danny Bosch die scoorde uit een afgemeten hoekschop. Daarna deden de bezoekers het heanig-an, al zou Rekmans nog wel zijn hattrick voltooien. Bij uitbraken van De Zweef kregen Tom Heuver en Marc Heuver kansen, maar de eretreffer viel uit een strafschop, genomen door Roy ten Dam, die ze dus behalve kan veroorzaken ook kan benutten.

Rigtersbleek-Orion 1-4 (1-1)
De oranjewitten uit Nijmegen waren op het sportpark aan de H.J. van Heekstraat. Noek Beers opende het bal voor de gasten, maar de Bleek kwam na een half uur door een goal van Stanley Vinke op gelijke hoogte. Na de rust zorgde Vince Alberts ervoor dat de gasten weer afstand namen. Wanhopig trachtten de Rigtersblekers nog iets te bewerkstelligen, maar vergeefs. Er lag een deken van onmacht en onvermogen over de ploeg en dat werd door Orion vakkundig blootgelegd door nog twee doelpunten, die op het conto kwamen van Luuk Langeveld en nogmaals Vince Alberts. Er pakken zich donkere wolken samen boven de traditieclub van het Twekkelerveld.

FC Winterswijk-HVV Tubantia
4-0 (3-0)
Op de overwinning van de ploeg van trainer John Gielink valt weinig af te dingen, want de cijfers zijn nog een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor en na de rust scoorden de Winterswijkers twee keer, voor de thee Dannick Nijland en Kabir Sabotic, na de pauze Stan Wonnink en Max Rensink. HVV Tubantia had weinig in te brengen, zag ook oefenmeester Eric van Zutphen, zelf Winterswijker en voormalig trainer van de thuisclub. Het dreigt voor de Hengeloërs een zelfde billenknijpseizoen te worden als vorig seizoen toen de ploeg van De Bijenkorf tot het laatst toe onder enorme druk tegen degradatie moest knokken.