Woensdag 24 april 2024

Stevo zet TVC’28 in tweede helft mat en wint derby

Geplaatst op 20 januari 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Op bezoek bij TVC’28 in Tubbergen won Stevo de derby in de eerste klasse van de zondagamateurs. Het werd op De Grote Moat 0-3. In één helft, namelijk de tweede, viel alle doelpunten. HVV Tubantia ging onderuit in en tegen Winterswijk en in Enschede zegevierde Rigterbleek over Bemmel. De wedstrijden van BWO (thuis tegen Heino) en De Zweef (uit tegen BVC’12) werden afgelast.

Stevo deed goede zaken en nestelt zich in de Top Drie van de eerste klasse. TVC’28 moet na het verlies juist naar onderen kijken.

TVC’12–Stevo 0-3 (0-0)
De derby had alles wat een derby moet hebben, helemaal als het ook dorpenvete is in één gemeente, en dat is het geval als Geesteren (Stevo) naar Tubbergen (TVC’28) komt. De wedstrijden tussen beide teams staan altijd garant voor spektakel, voor, tijdens en na de wedstrijd. Het leek er vanmiddag lang op dat hert 0-0 zou blijven in een tamelijk voorzichtig potje voetbal, maar uiteraard met kookspanning onder de deksels. In de finale vielen er toch nog drie goals, alle drie voor de roodgele brigade uit Geesteren. Eerst scoorde kopte Niels Wigger een corner van Stijn Harmelink en daarmee was de ban gebroken, En ook de blauwwittert van De Grote Moat. TVC’28 was figuurlijk ook bijna letterlijk uit het veld geslagen, want de koppies gingen naar beneden. Van de Tubbergse apathie maakten invaller Justin Oude Booyink (ook op aangeven van Harmelink) en Roy Wigger met een eenmanswondergoal handig gebruik. Stevo staat nu op de derde plaats op twee punten afstand van koploper SC Bemmel

FC Winterswijk–HVV Tubantia 2-0 (2-0)
HVV Tubantia had niets te vertellen in en tegen Winterswijk. Al in de eerste helft maakte de thuispoeg het verschil
Op aangeven van Kabir Sabotic scoorde Daniël te Winkel in de vijfde minuut de 1-0. En op slag van rust benutte Kabir Sabotic een penalty. Het eltal uit Hengelo stapte als tiental van het veld doordat Vanderson Sotto da Silva na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg.

Rigtersbleek–Bemmel 2-1 (0-0)
Rigterbleeek heeft toch wel verrassend gewonnen van SC Bemmel. want de bezoekers zijn de trotse koploper in de oostelijke eerste klasse. Gerard Monninkhof en Faisal Toryalai bezorgden de Boys van de Bleek op het eigen domicilie aan de G.J. van Heekstraat de volle buit, waar het doelpunt van de gasten uit de Lingerwaard niets aan kon veranderen. Alle goals vielen na de thee, wat het tweede bedrijf positief beïnvloedde.