Strafschoppen brengen MVV’29 verder; nu wacht WAVV

Geplaatst op 3 juni 2018 door   ·   Geen reacties

SCHALKHAAR – Het eerste elftal van de voetbalclub MVV’29 had strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Schalkhaar en vanaf elf meter werd het verschil gemaakt. Schalkhaar degradeert na één seizoen uit de eerste klasse en MVV’29 maakt kans op promotie van de tweede naar de eerste klasse. Nog twee finales te gaan, waarvan de eerste komende zondag thuis plaatsvindt tegen WAVV uit Wageningen.

In een matige wedstrijd, waarin beide ploegen fouten maakten, ontstonden over en weer de nodige kansen. Schalkhaar had de overhand, maar ook MVV’29 kreeg mogelijkheden. Hoewel beide ploegen dreigend waren, werd er voor rust niet gescoord.

In de tweede helft lag het duel enkele keren stil vanwege vuurwerk dat werd afgestoken. Na de tweede hervatting zette Paul Roetert van Schalkhaar een sprint in over de linkerflank en leverde een puntgave lage voorzet af voor het doel. Bij de tweede paal verscheen Ruud Huisman die het speeltuig binnen gleed en daarmee zijn ploeg  op voorsprong zette.

MVV’29 weigerde op te geven. Dat leverde in de slotfase de gelijkmaker op. Een corner van Roy Huls verdween ineens in het doel, zodat het weer gelijk stond. MVV’29 kreeg vervolgens alle kans om de wedstrijd te beslissen. Toen dat niet lukte werd duidelijk dat er een verlenging zou volgen. In de verlenging gebeurde niet veel meer, zodat strafschoppen nodig waren om een winnaar aan te wijzen.

Het werd op De Horsterhoek 3-4 in het voordeel van de bezoekers Leon Aarnink zag zijn inzet direct gestopt door MVV’29-doelman Kienhuis. Ook  keeper Goudsmid wist  direct een strafschop te stoppen, van Cas Oude Avenhuis namens MVV, waarna achtereenvolgens Koen Klosters en Kai Wesselink scoorden: 1-1. Sidar Günesli miste de derde strafschop van Schalkhaar, waarop Delano Haulussy en Sven Kelder nog scoorden voor de thuisploeg, maar dat was te weinig omdat MVV niet meer miste.