Strijdend DOS’37 verliest onnodig van effectief Urk

Geplaatst op 3 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

foto-13 achteresVRIEZENVEEN – Hoofdklasser DOS’37 is ook in de vijfde competitiewedstrijd met lege handen blijven staan. Op sportpark Het Midden verloor het elftal van Urk met 1-2. Lennard Mulderij scoorde namens de Vriezenveners. DOS’37 blijft door de nederlaag de puntloze hekkensluiter. Toch kon trainer Philip Agteres (foto) positieve punten uit het duel halen.

Strijdbaar
‘We hebben in de eerste wedstijden twee enorme zeperds opgelopen’, doelt Agteres op de nederlagen tegen Harkemase Boys (0-9) en Staphorst (7-1). ‘Dan vind ik het knap dat we vanmiddag zo’n strijd in de wedstrijd leggen.’ In de bloedeloze eerste helft gebeurde er weinig tot dat Tom Hegeman vlak voor rust een fout maakte die werd afgestraft. Toch kwam DOS’37 strijdbaar uit de kleedkamers. ‘In de rust hebben we dat moment van ons afgezet en vervolgens zijn we op zoek gegaan naar de gelijkmaker die terecht viel. Dan zie je dat het in de koppies ook wel goed zit.’

Lege handen
DOS’37 probeerde na de gelijkmaker ook de 2-1 te maken. Toch viel de goal snel aan de andere kant. ‘Dat zijn dingen die vorig seizoen allemaal voor ons mee zaten en nu krijg je die tegen. Heel ongelukkig. In het vervolg krijgen we goede kansen op meer. Lennard Mulderij die net mist, de inzet van Thijs Houwing die vlak langs de paal gaat. We hadden verdiend om vandaag te winnen, of in ieder geval een punt te pakken, maar we staan met lege handen.’

Positief
Wanhopen doet de oefenmeester na de vijfde nederlaag niet. ‘Als we in de komende wedstrijden spelen zoals we vandaag gedaan hebben, dan ben ik er van overtuigd dat de punten gaan komen. We blijven gewoon positief.’

DOS’37 – Urk 1-2 (0-1)
45. Hessel Snoek 0-1, 62. Lennard Mulderij 1-1, 66. Jan van Slooten

Scheidsrechter: Mesbah
Geel: Meierink (DOS’37) Hakvoort, Hessel Snoek (Urk)
Rood: Houwing (DOS’37/90e min.)
Toeschouwers: 336

DOS’37: Nitert; Koebrugge, Boshoeve, Meierink (84. Meier), Coenraad; J. Mulderij (71. Te Morsche), L. Mulderij, Huiskes; Smit, Houwing, Hegeman.