Eindelijk punten voor beide Hengelose eersteklassers

Geplaatst op 28 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Beide Hengelose Eerste Klasse clubs zijn van de nul af. BWO pakte uit bij NEC een punt, terwijl HVV Tubantia op eigen veld Heino de baas was. Minder succes was er voor TVC’28 en Stevo, beide club gingen onderuit, de Geesternaren met dikke cijfers. De Zweef wist wel te winnen.

Bemmel – TVC’28 4-3 (3-2).
Score: Knuiman 1-0, Heutinck 2-0, Houterman 3-0, Koelman 3-1, Schepers 3-2, eigen doelpunt 3-3, Heutinck 4-3.

TVC ging bij Bemmel op bezoek met de gedachte iets recht te zetten, na de mindere prestaties van de afgelopen weken. Daar kwam in praktijk niets van terecht. De thuisploeg liep vlot uit naar een 3-0 voorsprong, voordat de Tubbergenaren in staat waren wat terug te doen. Na de treffers van Koelman en Schepers stond er halverwege een 3-2 stand op het bord en leek er alsnog van alles mogelijk voor TVC. Na rust zette TVC aan en wist het zoveel druk richting het doel van Bemmel te creeeren, dat de bal daar in eigen doel verdween. Toch had de thuisploeg het laatste woord. Heutinck zorgde ervoor dat TVC alsnog met lege handen moest vertrekken.

De Zweef – FC Winterswijk 1-0 (0-0).
Score: Dikkers 1-0.

Het was ver in de tweede helft toen Sven Dikkers tot zijn verbazing zag dat de keeper een niet geheel ongevaarlijk schot van hem door de handen liet glippen waarna de bal in het doel verdween. Verder was het een saaie wedstrijd zonder noemenswaardige kansen. Het enige spannende wat gebeurde was in de tweede helft een onnodige rode kaart voor Sharma Ekuchu en veel gele kaarten voor Winterwijkers. Twee minuten voor tijd werd Roy ten Dam verblind door de lage zon en kon een aanvaller van Winterswijk alleen op Michel Dikkers af. In plaats van deze kans te benutten, maakte hij er een knoeiboel van en kwam De Zweef met de schrik vrij.

NEC – BWO 3-3 (2-0).
Score: 1-0, 2-0, 3-0, Kemerink 3-1, Geerdink 3-2 , Geerdink 3-3

Het leek opnieuw een verloren middag te worden voor BWO. Met bijna een uur gespeeld en een 3-0 stand op het bord was het over en sluiten. NEC zou de drie punten pakken en de Hengelose formatie opnieuw teleurgesteld de bus in gaan. Maar na het doelpunt van Kemerink was ineens alles anders. BWO geloofde weer in een resultaat en NEC was het even helemaal kwijt. Geerdink zorgde voor de aansluitingstreffer en vervolgens ook nog voor de gelijkmaker. Het eerste punt voor BWO is binnen.

Tubantia – Heino 3-1 (1-1).
Score: Gerritsen 0-1, Ramijson 1-1, Ramijson 2-1, Ter Hedde 3-1.

Voor rust hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Toch kwam Heino op voorsprong, Gerritsen zorgde voor de 0-1, waarna Ramijson gelijk maakte. Na rust bracht Tubantia nog meer energie in de wedstrijd en gooide het tempo omhoog. Dat lukte Heino niet. Gevolg was dat na de 2-1 van opnieuw Ramijson het duel gespeeld was. Ter Hedde gooide met de 3-1 de wedstrijd definitief in het slot.

WAVV – Stevo 6-1 (2-0).
Score: Van de Born 1-0, Van Woerkom 2-0, Van Ginkel 3-0, Van Rooijen 4-0, N. Wigger 4-1 (pen.), Molenaar 5-1, Van Woerkom 6-1 (pen.).

Voor Stevo viel er in Wageningen niets te halen. De thuisploeg bleek oppermachtig. Het was aan doelman Roy Kreuwel te danken dat de schade beperkt bleef tot ‘slechts’ zes tegentreffers, want WAVV kreeg kansen op nog veel meer doelpunten. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Stevo. Roy Wigger verzuimde te scoren, waarna WAVV het initiatief overnam om geen moment meer prijs te geven.