SVZW – CSV Apeldoorn 3-3 (1-1) – Analyse door Robert ten Wolde

Geplaatst op 13 december 2014 door   ·   Geen reacties

Bartelds‘SVZW begon slap aan de wedstrijd. Er waren vanaf het begin een spelers bij die volgens mij niet het besef hadden dat de wedstrijd al begonnen was. Daardoor kwamen ze ook niet in de wedstrijd en liepen ze achter de feiten aan. Je zag dat terug in de passing en het baltempo wat veel te laag was.  Als je thuis speelt,  moet je zorgen dat je vanaf begin de strijd aan gaat, dat je kort op de tegenstander zit en dat je met passie speelt.  Dat kon zeker niet van iedereen gezegd worden. Als je slordig bent in je aannames en passing speel je de tegenstander in de kaart. Daarbij was de omschakeling erg slecht. Mocht je dan toch een aantal keren doorkomen over de zijkanten, dan kwamen de voorzetten ook niet voor de goal, terwijl men alle tijd had.

Kort samengevat was de eerste helft niet leuk om naar te kijken. De thuisploeg wilde wel van achteruit opbouwen, maar strandde eigenlijk al op het middenveld. Het was van beide kanten niet goed waarbij ik CSV iets beter vond. Typerend was hoe de twee doelpunten tot stand kwamen. De 0-1 was een doelpunt die vanuit een klutsbal over Michiel Achterhoek in het doel belandde. Dit was in een omschakel moment waarbij SVZW de bal verloor. De 1-1 kwam tot stand doordat de rechtsback een bal te kort terug speelde op de keeper. Kevin Aman kon daardoor alleen op de keeper af. In de manier waarop hij de keeper wilde omspelen, zat echter weinig vertrouwen. De bal rolde vervolgens naar de zijkant van de goal waardoor Aman de bal voorzette en die werd door Joost Krijns  in eigen doel geschoten.

SVZW kwam snel na rust op achterstand, maar pakte daarna de draad weer op. Je ziet dan dat ze een goede ploeg hebben en een goed positiespel kan spelen. Het middenveld kreeg overwicht waarbij Maurice Bartelds regelmatig probeerde in te schuiven waardoor SVZW een man vrij kreeg. Met name Aman was de eerste helft onzichtbaar maar de tweede helft stichtte hij veel gevaar. Als hij nog meer tempo kan maken in zijn actie en het overzicht bewaart, kan hij vaak spelers scoringspositie zetten.

Uiteindelijk vind ik 3-3 een terechte uitslag. Als SVZW zo speelt als het laatste half uur, dan had men de wedstrijd gewonnen, daar ben ik van overtuigd. Sterren geef ik aan Achterhoek en Bartelds. Achterhoek omdat hij een aantal keren goede reddingen verrichtte en Bartelds, omdat hij sterk in zijn duels was en bij balbezit het spel verdeelde en vaak actief betrokken was in het positiespel.’

SVZW – CSV Apeldoorn 3-3 (1-1)
Scoreverloop
: 31. Tabaouni 0-1, 44. Verstraten (ed) 1-1, 49. Van Es 1-2, 54. Ter Avest 2-2, 72. Jansen 3-2, 90+6. Yildirim 3-3