Donderdag 28 maart 2024

SVZW – DVS’33 0-2 (0-2) – Analyse door Marnix Smit

Geplaatst op 20 september 2014 door   ·   Geen reacties

SVZW - DVS'33 - hoa - (7)‘DVS’33 heeft zaterdagmiddag meer dan terecht drie punten meegenomen uit Wierden. Op de 2-0 overwinning viel niets af te dingen. SVZW
verloor het op agressiviteit en heeft geen moment aanspraak gemaakt op een overwinning.

De gasten waren simpelweg beter dan de Zwaluwen. In de eerste helft werd dat overwicht uitgedrukt in twee doelpunten en daar mocht SVZW niet eens over klagen. Vanaf de aftrap was DVS namelijk gebrand op een overwinning. Het elftal zat er enorm kort op, stond verdedigend hoog in het veld, waardoor SVZW geen moment aan het voetballen kwam. Aangezien De Zwaluwen een ploeg hebbeb die het van voetbal moet hebben, wisten ze zich geen raad. De ruststand was niet geflatteerd. Een 0-3 ruststand was zelfs een betere afspiegeling geweest dan een 1-2.

In de tweede helft had de thuisploeg wederom weinig in te brengen. Duels werden wel iets agressiever aangegaan en de druk lag wat hoger. Kansen leverde dit nauwelijks op. DVS had de betere kansen en het had zomaar 0-4 kunnen worden, maar dat bleef de Zwaluwen bespaard. De tweede helft was rommelig en een soort flipperkast. Ik kon niet helemaal verklaren waarom SVZW zo onmachtig was. Jordi Holtkamp, Nigel Michels en Jordi van Ek ontbraken, dat heeft zeker niet geholpen, maar of het verlies daaraan te wijten valt betwijfel ik.  Ook zonder die mannen moet je bijvoorbeeld kansen kunnen creëren. Maar de kansen die het elftal kregen, waren toevalkansen of gevaar uit corners.

Ik vond niet dat er een echte Man of the Match was. Bij SVZW vond ik alleen Joshua ter Avest boven de rest uitsteken. Een jonge speler waaraan je kunt zien dat hij kan voetballen, maar voor een ster kwam hij tekort. DVS’33 heeft gewonnen omdat het als een team speelde. Dat mistte ik een beetje bij SVZW, er ontbrak iemand die als echte coacher opereerde.’

SVZW – DVS’33 0-2 (0-2)
18. Ahrens 0-1, 45. Van de Kamp 0-2

SVZW: Achterhoek, Zwiers (77. Prumers),Wensing, Caglar Uguz, (65. Kerr) Cenk Uguz, Bartelds (46. Woesthuis), Ter Heide, Van Keulen, Aman, Ter Avest, Strijland.