Zaterdag 20 april 2024

SVZW en DETO dieper in de zorgen na verliesbeurten

Geplaatst op 2 maart 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Doordat ze beide verloren nemen de zorgen voor SVZW en DETO problematische vormen aan. De keurkorpsen der beide verenigingen staan in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal stijf onderaan na de verliesbeurten vanmiddag op eigen veld.

SVZW beklom met 2-4 de wanhoopsberg die werd opgeworpen Berkum dat vorige week bij DETO nog verloor, maar in Wierden drie punten meenam. DETO leidde tegen AZSV bij rust met 1-0, maar moest de wedstrijd tegen de ploeg uit Aalten afsluiten ‏met emmers traanwater vanwege de twee tegentreffers. Door de winst van medelaagvlieger WHC op Genemuiden is de positie van zowel SVZW als DETO vandaag behoorlijk verslechterd, al is er in theorie nog wel van alles mogelijk.

Excelsior’31 kwam vandaag niet in actie.

SVZW—Berkum 2-4 (0-2)
Al was de urgentie minder dan die bij de thuisploeg, toch was ook voor Berkum de overwinning van belang omdat de wonderploeg van een paar jaar geleden tegenwoordig sleetse plekken vertoont, zeker op het middenveld. Dat was vorige week bij DETO goed te zien toen Berkum vanuit het midden verloor. Er was de formatie dan ook alles aan gelegen uit Wierden wel de punten mee te nemen. SVZW stond onder nog grotere druk van het moeten winnen, want heeft met de meer wedstrijden gespeeld de minste punten. Al na tien minuten kregen de Zwaluwen de eerste goal om de oren toen Michel van Aggele de 0-1 voor Berkum scoorde. Dat was tegen de verhouding in, maar ook die goals tellen. Twintig minuten later werd het 0-2 toen Berkum uit de counter via Chris van der Meulen de 0-2 produceerde, wat ook de ruststand was. Na de onderbreking stuurde trainer Philip Agteres voor verve en vaart Lars Kamperman Leferink in het veld ten koste van Matthijs Witten en een dik kwartier werd breekijzer/goaltjesdief Frank Smit ingebracht voor Nick Koopmans. Na de 1-2 van Yessin Maskoul werd ook Yoshua ter Avest er nog bijgezet, maar de tweede treffer van Chris van der Meulen bracht de marge ten voordele van Berkum weer op twee. Doch opnieuw flakkerde hoop op in de Wierdense harten toen Tom Hegeman 2-3 liet aantekenen, maar in een hectische en aangebrande slotfase regelde Yoram Zandvliet met de 2-4 het vervoer van drie punten naar Zwolle-Noord. Door de winst van meelaagvlieger

DETO-AZSV 1-2 (1-0)

Kort voor de rust kwam DETO na een voorzichtig begin van beid kanten op voorsprong doordat Coplan Soumaoro zuiver van voet een strafschop benutte, maar tien minuten na het theekwartiertje doelpuntte Niek te Veluwe het keurkorps van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging langszij. De wedstrijd won daarna aan spanning, maar dat ging ten koste van de nauwkeurigheid. De verbetenheid nam wel toe De gierende zenuwen leidden ook tot opgewonden standjes. Zo claimden de rood-witten een tweee pengel vanwege een overtreding op Lesley Nahrwold binnen het zestienmetergebied, maar de arbiter vond één buitenkans vanaf elf meter in Vriezenveen voldoende en wimpelde de allerminst in deftig Nederlands geventileerde bezwaren van het hevig geagiteerde DETO luchthartig weg. De discussie leverde Nahrwold een gele kaart op, want scheidsrechter Meilink was niet naar Vriezenveen gekomen voor dit type boutades. Na een kwartier maakte trainer Jos van der Veen de weg vrij voor de lang verwachte rentree van Koen Fleer ter vervanging en nam de druk toe van de Vriezenveners die net als vorige week thuis tegen Berkum opnieuw drie punten wilden laten bijschrijven in de jacht op het behoud van het hoofdklasserschap. Dit betekende wel dat de Geldermannen ruimtes kregen om via snelle combinaties tot scoren te komen. Tot geluk van DETO stak doelman Anthony van Zaltbommel weer in prima vorm. Ook hij kon evenwel niet voorkómen dat DETO in plaats van één punt géén punt haalde. Dat gebeurde zeven minuten voor tijd uit een corner die door Nick van Breugel buiten bereik van de keeper binnen werd gewerkt.