Zaterdag 20 april 2024

SVZW – Flevo Boys 1-1 (1-0) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 8 maart 2014 door   ·   Geen reacties

nigel michels slider‘Het 1-1 gelijke spel tussen SVZW en Flevo Boys was terecht. Ik vond het duel van een matig niveau. Het eerste halfuur was Flevo Boys de betere ploeg, maar voor rust had SVZW een sterk kwartier. Het tweede bedrijf ging redelijk gelijk op en daarom was een 1-1 een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De wedstrijd begon behoorlijk matig. Het was vanuit beide kanten een schaakspel en daardoor duurde het even voordat er kansen ontstonden. De gasten hingen behoorlijk achterover en waren gevaarlijk in de omschakeling. SVZW had wel veel balbezit, maar deed daar weinig mee. De ploeg kwam voorin en ook op het middenveld kracht tekort. De openingstreffer na 34 minuten viel dan ook uit het niets. Nigel Michels (foto) scoorde de1-0. Deze treffer deed SVZW blijkbaar goed, want de ploeg kreeg vlak voor rust twee grote kansen op de 2-0. Maar de kopballen leverden geen tweede treffer op. In deze fase had SVZW het duel al naar haar hand kunnen zetten, want de ploeg heerste dit kwartier.

Na rust was de wedstrijd ook niet hoogstaand. De slotfase was nog wel even spannend, met veel aanvallen over en weer. Maar het voetbal was niet best. Na rust creëerden de ploegen ook amper kansen. Flevo Boys scoorde nog wel de terechte gelijkmaker. Ik vond de linkerflank van SVZW zwak. Het gevaar van Flevo Boys kwam ook vooral van rechts. Caglar Uguz stond aan de linkerflank en hij speelde niet sterk. Ik vond zijn wissel na 71 minuten ook terecht. Ik benoem Jordi Holtkamp tot Man of the Match. Hij speelde deze wedstrijd ook als een echte aanvoerder. Als amusementswaarde geef ik een zes en een half.’

SVZW– Flevo Boys 1-1 (1-0)