Woensdag 24 april 2024

SVZW – Harkemase Boys 1-1 (1-0) – Analyse door Jochem van Es

Geplaatst op 22 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Geert Veldhuis‘SVZW en Harkemase Boys deelden de punten zaterdagmiddag en ik vond dat terecht, ook al had zowel de thuisploeg als de uitploeg aan het langste eind kunnen trekken. Kansen waren namelijk alles behalve schaars op Het Lage Veld.

De Wierdenaren begonnen sterk en dat leverde ook snel het gewenste doelpunt op. Ik had verwacht dat de ploeg door zou zetten en snel de 2-0 kon maken, maar de gasten kropen meer uit hun schulp en de gelijkmaker hing meer in de lucht dan een tweede treffer voor de Zwaluwen. Toch had SVZW de wedstrijd vlak voor rust wel meer naar zich toe kunnen trekken. Maarten Jansen raakte de lat hard. Mocht het hier 2-0 zijn geworden, dan had ik Harkemase Boys niet zien terugkomen na rust. Nu bleef de voorsprong krap.

Dat Harkemase Boys snel na rust gelijk zou maken, bleek al snel. Het creëerde kans na kans. Na vijf opgelegde kansen, waarin Harkema het houtwerk tot twee maal toe raakte, scoorde het de terechte gelijkmaker. Opvallend was dat Harkema na de gelijkmaker niet door kon drukken. SVZW had niks in te brengen tot de 1-1 en was haast rijp voor de slacht gezien de kansen voor de Friezen. SVZW kreeg zelfs nog kansen op meer.

Gezien de sterke fases waarin beide ploegen elkaar afwisselden was het 1-1 gelijke spel terecht. Ik vond niet dat iemand in aanmerking kwam voor het predicaat Man of the Match. Bij beide ploegen kon niemand zich de hele wedstrijd onderscheiden van de rest.’

SVZW – Harkemase Boys 1-1 (1-0)