Zaterdag 20 april 2024

Acuut degradatiegevaar SVZW; Excelsior’31 in titelstrijd

Geplaatst op 23 maart 2019 door   ·   1 Reactie

WIERDEN – Er is voor SVZW geen redden meer aan in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal na de thuisnederlaag met 1-4 vanmiddag tegen AZSV.

Ook voor DETO was er een nulpunter, want in Assen won ACV met 0-2. DETO verkeert ook in de onderste regionen. Excelsior’31 uit Rijssen is de Twentse nummer één en won vanmiddag soeverein met 1-4 in en van Berkum en is door het verlies van Staphost ineens weer vol in de titelrace.

SVZW-AZSV 1-4 (0-2)
Er was geen moment in de wedstrijd dat er iets te halen viel voor SVZW nadat Yordi Orriëns voor de bezoekers binnen tien minuten een penalty benutte: 0-1. Op d valreep van de eerst helft besliste Sjoerd te Boekhorst de wedstrijd definitief door de 0-2 voor zijn rekening nam. In het tweede bedrijf was er hetzelfde beeld, een matte thuisploeg en een alerte gastploeg. Yessin Maskoul scoorde nog wel voor de Zwaluwen, maar toen stond het al 0-3 door een doelpunt van Nick te Veluwe, die vlak voor tijd de marge weer op drie bracht door de 1-4 te laten aantekenen. Theoretisch is er nog veel mogelijk, maar met twee wedstrijden meer gespeeld en vier punten minder ten opzichte van DETO en WHC is er veel optimisme nodig om te geloven in klassenbehoud voor de Wierdense ploeg.

Berkum-Excelsior’31 2-4 (0-4)
Bij rust was de wedstrijd al gespeeld, want leidden de Rijssenaren reeds met 0-4. De toon werd al vroeg gezet door een snelle goal van Cem Köse en kort daarna uitgebouwd door Hakim Ezafzafi, waardoor Excelsior’31 binnen vijf minuten safe zat, temeer daar Berkum niets in te brengen had. Amanuel Isa en Hielke Penterman zorgden voor de veilige 0-4 ruststand. Johnson Bacuna redde de eer voor Zwolle-Noord, want benutte een kwartier een kans via een uitval, dus 1-4, maar kreeg geen minuut het idee dat er nog iets kon worden gedaan om de nederlaag te voorkomen. Wel werd het op de valreep nog 2-4 door een strafschop van Marc van der Meulen. Het feest bij Excelsior’31 aangewakkerd door het verlies van koploper Staphorst bij DUNO in Doorwerth.

ACV-DETO 2-0 (0-0)
De wedstrijd werd in de tweede helft op klasse en finesse beslist, want ACV, dat gelijk-op gaat met Excelsior’31 en dus nog op titelkoers ligt, was toen de bovenliggende partij. Voor rust was er meer evenwicht met kansen aan beide zijden, waarbij de Asser ploeg geen stempel kon drukken, mede doordat DETO met een versterkte defensie speelde, hopend op een punt. Wel werd een doelpunt van ACV afgekeurd, doordat de Vriezenveense keeper Anthony van Zaltbommel werd gehinderd. De goalie werd na de thee toch twee keer gepasseerd, want moest in de laatste twintig minuten twee keer vissen, eerst door Gijs Jasper en daarna door Arjan (man of the match) Hagedoorn.