Donderdag 21 maart 2019
Twentesport

SVZW pakt de koppositie met dank aan Flevo Boys

Geplaatst op 14 april 2018 door   ·   2 Reacties

WEZEP/WIERDEN – Door zelf uit te halen in Wezep en door het verlies van Flevo Boys is SVZW uit Wierden de nieuwe koploper in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Zeg maar dat De Koerbelt voor de Zwaluwen wenkt.

DETO drukte thuis Vroomshoopse Boys weer iets dichter richting de nacompetitie om lijfsbehoud, DOS’37 speelde zich definitief veilig bij DZC’68 in Doetinchem.

WHC-SVZW
Binnen het half uur stond het op sportpark Mulderssingel, bekend van de kraam met gebakken vis, al 0-2 door goals van Maarten Jansen die er op slag van rust een zuivere hattrick van maakte door 0-3 op het scorebord te laten zetten. Yessin Maskou zorgde in de tweede helft nog voor 0-4. WHC, in principe een technisch vaardig ploeg en doorgaans voor SVZW moilijk te bespelen, kwam er niet aan te pas. Het is zeven jaar (getal van de volheid) geleden dat de Wierdenaren in Wezep kampioen werden, nu hebben ze het in eigen hand. Komend weekend komt DOS’37 op bezoek, de vorige club van SVZW-trainer Philip Agteres.

DETO-Vroomshoopse Boys 2-0 (0-0)
Een wedstrijd met kansen aan beide kanten, die in de eerste helft niet tot doelpunten leidden, omdat er niet met scherp werd geschoten. In het tweede bedrijf meerde de Enterse zomp met schipper Frank Smit en stuurman Kevin Peppels af op Het Midden. Beide talenten, geschoold en gestaald bij Enter Vooruit, namen een treffer voor hun rekening. Overigens werd Vroomshoopse Boys absoluut niet zoek gespeeld in Vriezenveen; de ploeg kreeeg zelfs mogelijkheden om eerst gelijk te maken en later de aansluiting tot stand te brengen, maar het ontbrak de spitsen een finesse en soms ook aan geluk. Het lijkt er nu we heel sterk op dat de Vroomshoopse drakenboot zich beweegt in de richting van de woelige wateren waar de Boys dan nacompetitie moeten spelen om aan degradatie te ontkomen.

DZC’68-DOS’37 1-2 (1-1)
DOS’37 heeft zich vanmiddag ook voor wie nog twijfelde veilige haven gevoetbald. Dat gebeurde in Doetinchem waar ze zowaar havenkwartier hebben. DZC’68 domineerde in de eerst helft en het was dat de Vriezenveense goalie Julian Bakker een penalty keerde, want anders had het op het half uur met 1-0 aan de leiding zijn gegaan. De jonge keeper, afkomstig van PH in Vriezenveen-Zuid (Veenelanden in Almelo) was sowieso in goeden doen. Dat zal de aanstaande hoofdtrainer Kenan Durmuşoğlu óók zijn opgevallen. De nieuwe trainer krijgt op een clubman als assistent: oud-speler Jarno Keddeman die nu deel uitmaakt van de technische commissie. Overigens kopte Nick Wennink, ook al ex-PH (en ex-SVZW) de Vriezenners op een voorsprong. DZC maakte gelijk, maar drie minuten voor tijd bracht Martijn Olde Olthof de bevrijdende 1-2. En wat dacht U, precies, ook opgeleid bij PH.

FOTO: Ernie van Beek (WHC-SVZW)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. M Schutteman says:

    Knappe overwinning Svzw

  2. Harry says:

    SVZW kan volgende week de borst nat maken DOS zint op revance
Archief