Donderdag 18 april 2024

SVZW pakt in extremis de winst op buurman Excelsior’31

Geplaatst op 8 november 2014 door   ·   2 Reacties

SVZW - Exelsior 5WIERDEN – De Wierdense hoofdklasser SVZW heeft zaterdagmiddag drie punten behaald tegen Excelsior’31. Op sportpark Het Lageveld scoorde Joshua ter Avest in de laatste minuut de 2-1. Voor rust hadden Maurice Bartelds en Gradus Hempenius de ruststand op 1-1 gezet.

Excelsior’31 had over de hele wedstrijd bekeken de meeste aanspraak op de overwinning. De Rijssenaren kregen de beste kansen en waren in het veldspel bovenliggend. Vooral Hakim Ezafzafi kreeg enkele goede kansen voor de gasten, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. ‘Als aanvaller word je afgerekend op doelpunten en ik had kansen om te scoren. Qua positiespel ben ik echter niet ontevreden over mijn optreden.’

SVZW kwam in het eerste bedrijf vrij plotseling op voorsprong. Maurice Bartelds knikte een indraaiende vrije trap van Cenk Uguz binnen. Diezelfde Uguz had SVZW een kleine tien minuten later naar de 2-0 kunnen schieten, maar oog-in-oog met doelman Arjan Kok kon hij niet scoren. In het restant van het duel was Excelsior’31 bovenliggend. Gradus Hempenius maakte vlak voor het rustsignaal ook de terechte gelijkmaker, door doelman Michiel Achterhoek te omspelen en kalm binnen te schuiven. Na rust hadden de roodhemden de voorsprong kunnen pakken, maar door kansen te missen leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut schoot Tom Prumers namens SVZW echter op de paal en liep Joshua ter Avest de eerste Wierdense kans na rust binnen. Een onverdiende winst voor de Zwaluwen, maar aan dat gegeven zullen de Wierdenaren maling hebben.

Ezafzafi baalde logischerwijs wel van de late tegentreffer. ‘Dom dat je op het laatst zo klungelig op achterstand komt en daardoor verliest. We hebben niet slecht gespeeld, vind ik. Ons positiespel was redelijk goed en we hebben gebruik gemaakt van de zwaktes van SVZW. Met onze snelheid hebben we het de verdediging van SVZW lastig gemaakt. Dan moet je daar alleen wel wat mee doen door kansen te benutten. Dat is helaas niet gelukt.’

SVZW – Excelsior’31 2-1 (1-1)
21. Bartelds 1-0, 45. Hempenius 1-1, 90. Ter Avest 2-1.

Scheidsrechter: Heusschen
Geel: Lubbers
Toeschouwers: 750

SVZW: Achterhoek, Van Keulen, Holtkamp (43. Prümers), Bartelds, Caglar Uguz, Woesthuis, Wensing, Cenk Uguz, Zwiers, Ter Heide (46. Ter Avest), Aman.

Excelsior’31: Kok, Draganovic, Lubbers, Wolven, Sikkelbein, Vloedgraven, Gerritsen Mulkes (79. Letteboer), Pot, Davina, Ezafzafi, Hempenius (73. Gerritsen).