Vrijdag 19 april 2024

SVZW – Staphorst 5-1 (1-0) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 1 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Geert Veldhuis‘Van spanning was geen sprak op sportpark Het Lage Veld. SVZW was veel en veel te sterk voor het povere Staphorst. Dat was van minuut 1 tot minuut 90 duidelijk.

Wat opviel was dat de ingebrachte wissels direct na hun invalbeurt scoorden. Allereerst werd Tom Prümers ingebracht en die scoorde direct en even later mocht Janick Morsink invallen en die scoorde ook snel en later nog eens in de slecht bezochte wedstrijd.

De wedstrijd was dus matig. Van spanning was geen sprake. SVZW was op alle vlakken beter, zonder zelf hoogstaand voetbal op de mat te leggen. Staphorst hield het voor rust nog aardig vol, maar in de tweede helft zag je al aankomen dat het een walk-over zou worden.

Jordi van Ek was de beste man op het veld. Hij maakte na erg lange tijd zijn rentree en speelde een zeer sterke wedstrijd. Ook Janick Morsink krijgt evenals Van Ek een ster, aangezien hij twee keer het net vond. Als amusementswaarde geef ik een zeven. Niet voor de spanning, maar de Zwaluwen speelden bij vlagen leuk en er werd zes keer gescoord.’

SVZW – Staphorst 5-1 (1-0)
Scoreverloop:
19. Ter Heide 1-0, 49. Wensing 2-0, 60. Prumers 3-0, 72. Morsink 4-0, 79. Pomstra 4-1, 84. Morsink 5-1.