Donderdag 28 maart 2024

SVZW verliest, drie Twenterandse clubs pakken punten

Geplaatst op 18 maart 2017 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Op eigen veld ging SVZW in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal vanmiddag smadelijk met 0-3 onderuit tegen Berkum. DOS’37 kwam in Kampen wel tot winst, want won met 0-1 van KHC. DETO slaagde er in Vriezenveen in weer een punt te pakken, nu tegen Go Ahead Kampen. Ronduit verrassend was de zege van Vroomshoopse Boys, de derde club uit Twenterand in deze klasse, in en op Nunspeet.

De nederlagen van Hulzense Boys en De Esch drukten deze clubs dieper in de degradatiezorgen. Beide ploegen staan met zes punten stijf onderaan. Vooral het verlies van De Esch bij WHC, door een penalty in de 94ste minuut, voelde als onrecht.

SVZW-Berkum 0-3 (0-1)
SVZW dreigt de rest van het seizoen voor spek en bonen te spelen, want door de nederlagen tegen Go Ahead Kampen (vorige week) en Berkum (vandaag) valt er nog maar weinig eer te halen. De laatste kans het seizoen nog wat glans te geven en een prijs te winnen (derde periodetitel) lijkt niet te worden gegrepen. De snelle aanvallers van koploper Berkum waren een plaag voor de wankelmoedige defensie van de Wierdenaren. Jordi Lemmens scoorde na een kwartier 0-1 en hoe meer risico SVZW in de tweede helft ging nemen, hoe gevaarlijker de tegenstoten van Berkum, die nog treffers opleverden van Chris van der Meulen en Ruud Weltenburg.

DETO-Go Ahead Kampen 0-0
Hoewel de uitslag anders kan doen vermoeden, gebeurde er genoeg in deze wedstrijd, met kansen, missers en spannende situaties; alleen de doelpunten ontbraken. In het begin hadden de bezoekers een overwicht, na verloop van (speel)tijd kwam DETO beter in de wedstrijd, ook omdat de ploeg met verse krachten de drie punten wilde bemachtigen teneinde het degradatiespook zo snel mogelijk af te schudden. Overigens kon gezien het spelbeeld uiteindelijk iedereen wel vrede hebben met de remise op sportpark Het Midden te Vriezenveen.

KHC-DOS’37 0-1 (0-0)

Het was de wedstrijd van Marc Meier, die namens DOS’37 legio kansen kreeg en er uiteindelijk, een minuut of tien, ook één benutte. Des te mooier voor hem dat zijn doelpunt het enige van de wedstrijd bleek te zijn, en dus goed voor drie punten. DOS’37 kan het seizoen nog bijzonder maken door de derde periodetitel te pakken en daardoor kans te maken op indirecte promotie naar de hoofdklasse. Het zou ook betekenen dat het team van de trainer Philip Agteres aan de streep de beste Twenterandse én de beste Twentse formatie in de eerste klasse zou zijn. Dat zou dan vooral in Wierden hard aankomen, waar Agteres volgend seizoen SVZW gaat trainen.

Nunspeet-Vroomshoopse Boys 1-2 (1-0)
Vroomshopse Boys gaf zichzelf een cadeautje door in Nunspeet te winnen. Robert Veld scoorde na een klein half uur voor de bezoekers. Daarna wierpen de Boys uit Vroomshoop barricaden op en ze verdedigden gepassioneerd, al togen ze waar mogelijk ook ten aanval. Na de pauze werd het daardoor 0-2 door Ramon de Jong. Maikel Lange van Nunspeet had kort daarvoor een makkelijk toegekende strafschop voor de thuisploeg gekeerd zien worden door de 36-jarige(!)Boys-keeper Han Meinderink die de geschorste Tim Sickman verving. Nunspeet doelpuntte zich in de 66ste minuut terug in de wedstrijd, maar wist de gelijkmaker niet te forceren en Jos Hutten miste een opgelegde kans er zes minuten voor tijd 1-3 van te maken. Vroomshoopse Boys speelde zich door de zege vrijwel safe.

Hulzense Boys-DUNO 0-4 (0-1)

Hulzense Boys nam tegen de favoriet uit het Gelderse kasteelstadje Doorwerth brutaalweg het heft in handen en kreeg ook kansen, onder wie Hulusi Yilmaz; een verrassing hing in de lucht, maar de klok bleek een vijand. Uit de eerste de beste kans scoorde DUNO, want uit een corner tekende Shapoul Ali kort voor rust op sportpark Smidserve de 0-1 aan. Na de thee waren de gasten dominant en ze scoorden nog drie keer. Het was aan keper René Kamphuis te danken dat de uitslag – gezien het krachtverschil en de effectiviteit – nog enigszins binnen de perken bleef. Hulzense Boys moet komende week naar Go Ahead in Kampen.

WHC-De Esch 2-1 (0-1)
Het verlies voor De Esch in Wezep was wellicht ingecalculeerd, de stand op de ranglijst in ogenschouw genomen, maar uiteindelijk was het gewoon domme pech die de ploeg uit Oldenzaal nekte. De bezoekende brigade toonde angst noch vrees voor het hoog genoteerde elftal in Wezep en spits Koen Vehof zette De Esch al in de tweede minuut op voorsprong. WHC raakte compleet van de leg door de moed en de strijd van de Oldenzalers. Dat de thuisploeg uiteindelijk via Jelle Post langszij kwam, daar viel nog mee te leven, maar dat het fortuinlijke WHC via een strafschop diep in blessuretijd de volle winst pakte. dat voelde als een groot onrecht, temeer daar De Esch knokt voor elk punt om rechtstreekse degradatie af te wenden. Komende zaterdag ontvangt De Esch op de grafelijke es FC Zutphen.