Donderdag 28 maart 2024

SVZW verslikt zich in Berkum; Hulsen houdt de nul

Geplaatst op 8 oktober 2016 door   ·   2 Reacties

VRIEZENVEEN – In de eerste klasse van het zaterdagvoetbal heeft Berkum in een rechtstreeks duel SVZW uit Wierden voorlopig afgeschud door met 2-0 te winnen. De naaste belager is nu WHC uit Wezep, dat overigens met veel mazzel in Oldenzaal met 1-2 won van De Esch. Hulzense Boys verloor ook zijn zesde wedstrijd op rij (en kwestie van de nul houden) en lijkt een maatje te klein voor de eerste klasse.

Berkum-SVZW 2-0 (1-0) 19 Van der Meulen 1-0, 90+4 Tip 2-0 (ed)
Tegen de koploper leed SVZW een terechte nederlaag, want Berkum was op alle fronten eigenlijk beter en vooral attenter. De slimme Marc van der Meulen scoorde na ruim een kwartier en daarna kon het alle kanten op, maar bracht Harm Jan Tip de in blessuretijd beslissing door ongelukkig in eigen doel te scoren. Namens de Wierdenaren moest verdediger Michael Wensing na zijn tweede gele kaart het veld ruimen; het was illustratief voor deze wedstrijd onder hoge druk en met veel spanning.

Vroomshoopse Boys-Nunspeet 0-3 (0-2) 16 Van den Akker 0-1, 19 Ten Dolle 0-2, 87 Shameri 0-3
Het tot vanmiddag op eigen veld nog ongeslagen Vroomshoopse Boys moest vanmiddag in het bezoekende Nunspeet zijn meerdere erkennen. Het werd afgetekend 0-3. De wedstrijd was er in de eerste helft al gelopen door doelpunten van Darryl van den Anker en Lars ten Dolle. De boys van De Bosrand kwamen er niet aan te pas. Dat bleef zo in de tweede helft, waarin drie minuten voor tijd Wahid Shameri nog een derde treffer voor de gasten produceerde.

DOS’37-KHC 3-0 (2-0) 8 Meijer 1-0, 30 Smit 2-0, 52 Oude Booijink 3-0
Het eerste elftal van DOS’ 37 trakteerde-jarige trainer Phillip Agteres en zichzelf vanmiddag op sportpark Het Midden op een mooie wedstrijd met een even mooie (en terechte) eindstand. De ploeg legde aantrekkelijk voetbal op de mat en scoorde voor de pauze via Marc Meijer en Maarten Smit, waar de bezoekers uit Kampen amper iets tegenover konden stellen. In de zevende minuut na de rust scoorde Laurens Oude Booijink nummer drie en tien minuten later miste Tom Hegeman vanaf elf meter. Kort daarna werd hij gewisseld voor Stef van der Velden.

Go Ahead Kampen-DETO 3-2 (2-1) 25 Knol 1-0, 20 Doufikar 2-0, 40 Smit 2-1, 58 Zandbergen 3-1, 90+2 Nijhuis 3-2.
De brigade van DETO heeft het lek nog niet boven. Het spel is niet eens zo slecht, maar op beslissende momenten is de ploeg van trainer Walter Weghorst niet smart en niet slim genoeg. Het ontbreekt op cruciale momenten in de afwerking. Na twintig minuten stond het al 2-0, waarna Frank Smit een hoekschop van Tom Smoes tegen scoorde. In de tweede helft nam Go Ahead verder afstand en in de laatste minuut benutte Stan Nijhuis namens de Vriezenveners nog een strafschop, zij het in twee etappes, wat veelzeggend mag heten.

De Esch-WHC 1-2 (1-0) 31 Vehof 1-0, 70 Post 1-1, 76 Post 1-2
Het was een sneu en ook onrechtvaardig verlies voor de Oldenzaalse ploeg, omdat het team van Erik Hazewinkel, die de club trouwens aan het eind van dit seizoen zal verlaten, uitstekend meespeelde met de favoriet en titelpretendent uit Wezep. De Esch kwam na dik half uur via Koen Vehof op voorsprong, de gelijkmaker van Post was verdiend, maar de innende treffer niet daar WHC met een man minder (rode kaart Mecedo) consolideerde.

DUNO-Hulzense Boys 5-2 (1-2) Kamphuis 0-1 en 1-2
Ook tegen mededebutant DUNO ging het arme Hulzense Boys vanmiddag hard onderuit. De ploeg scoorde dan weliswaar twee keer, maar houdt op de ranglijst de nul vast, en staat daarmee stijf onderaan. Beide treffers waren van de diepe spits Menno Kamphuis en Hulzense Boys ging rusten met een voorsprong van 1-2, maar uiteindelijk bleek de thuisspelende vereniging toch over de langste adem en niet vergeten de beste ploeg te beschikken, waardoor de ‘jongens’ uit Hulsen in de tweede helft alsnog werden overlopen.