Woensdag 24 april 2024

SVZW wint wederom en remises voor DETO en DOS’37

Geplaatst op 2 november 2019 door   ·   1 Reactie

WIERDEN/VRIEZENVEEN – In de derde divisie kwam Excelsior’31 vandaag niet in actie en in de hoofdklasse pakte DETO een punt waar het er gezien het spelbeeld ook drie (of nul) hadden kunnen zijn gezien het enerverende wedstrijdverloop.

In de eerste klasse blijft SVZW winnen en fier aan kop gaan. Vanmiddag werd in Wierden van Hierden, en ruim ook, want hoewel enigszins geflatteerd stond aan er na negentig minuten 6-2 op het scorebord. In diezelfde klasse deelde DOS’37 in Vriezenveen de punten met SDV Barneveld.

Genemuiden-DETO 1-1 (0-1)
De doelpunten waren op sportpark De Wetering dun gezaaid, want tussen de derde minuut na het begin en drie minuten voor tijd werd er niet gescoord. Tot verrassing van heel Genemuiden en misschien ook een beetje van DETO zelf nam de ploeg uit Vriezenveen na drie minuten de leiding door een goal van Mohammed Kaya. Het team lijkt na de komst van de nieuwe trainer Hennie in’t Hof nu al opgeveerd en speelde vooral in de eerste helft energiek em met veel drive naar voren. Na de thee drong Gellemuun uiteraard meer aan en dat leidde tot de op zich verdiende gelijkmaker door Job van Dalfsen.

SVZW-Hierden 6-2 (0-0)
Met achttien punten uit zeven wedstrijden gaan de zwaluwen uit Wierden fier aan kop in de eerste klasse, maar komend weekend moet de ploeg naar Bennekom, dat slechts twee punten meer heeft. Dan staat in elk geval de eerste periodetitel op de verlanglijst, van beide clubs. De winst op nummer voorlaatst Hierden was vanmiddag op Het Lageveld trouwens geflatteerd, want de bezoekers deden goed mee. Bij rust stond het nog dubbel-blank, maar in het eerste kwartier na rust sloeg de Wierdense ploeg genadeloos toe via Yessin Maskoul, Jesper Middelkamp en Bas ter Hogt (strafschop). Hierden kwam terug tot 3-2 door goals van Tim Brockhoff en Donovan Bock, maar toen SVZW nóg een strafschop kreeg die ook werd benut door Robin de Jong was het klaar, al mochten de invallers Levi van der Spek en Frank Smit ook nog scoren.

DOS’37-SDV Barneveld 1-1-(0-0)
Tegen een sterkere ploeg uit Barneveld sprokkelde DOS’37 toch nog een puntje. De gasten waren sterker, beweeglijker en vonden elk makkelijker. Ze kregen een groot aantal kansen, maar misten die op één na, maar die goal van Luuk Knul namens de kippendorpers werd afgekeurd. Na de rust speelde de Vriezenveense ploeg van trainer Kenan Durmuşoğlu iets kiener en dat leverde enkele mogelijkheden op, maar het was toch SDV Barneveld dat scoorde, uit een penalty. DOS’37 perste er een offensiefje uit en dat leidde een minuut of tien voor tijd tot de 1-1 toen Nick Wennink een vrije trap via de binnenkant van de paal.