Zaterdag 20 april 2024

SVZW wint simpel: ‘Uitslag had hoger kunnen uitvallen’

Geplaatst op 21 mei 2016 door   ·   Geen reacties

omar kavak 01WIERDEN – SVZW is de nacompetitie waarin het speelt voor lijfsbehoud in de hoofdklasse goed begonnen. Op eigen veld werd Berkum, periodekampioen uit de eerste klasse, met 4-1 verslagen. Omar Kavak was met twee treffers en twee assists de grote man aan de zijde van de Zwaluwen.

Berkum speelde afgelopen woensdag een beslissingsduel tegen SDV Barneveld om het kampioenschap in de eerste klasse en verloor dat met 1-0. Een zware dobber voor de ploeg van trainer Pascal Diender en dat was zaterdagmiddag terug te zien op sportpark ‘t Lageveld. SVZW was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester, maar wist dat lange tijd niet in kansen uit te drukken. Pas twee minuten voor rust viel de openingstreffer, toen Bas Woesthuis een corner van Omar Kavak bij de eerste paal wist binnen te koppen. Diezelfde Kavak bracht een minuut later Karlo Borghuis in stelling, die de 2-0 liet aantekenen.

Na rust ging de thuisploeg ongehinderd verder en een ongelukkige terugspeelbal van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg bezorgde de eerder genoemde Kavak, waarmee hij nog samen voetbalde bij Go Ahead Eagles, een niet te missen mogelijkheid: 3-0. Tien minuten voor tijd deed Kavak nogmaals een duit in het zakje, door een hoekschop in één keer in de kruising te mikken en daarmee voor 4-0 te zorgen. Drie minuten voor tijd deed Berkum via aanvoerder Dirk Muis nog wat terug, waardoor het scorebord uiteindelijk een 4-1 eindstand zou weergeven.

Mentale tik
‘Voor mijn gevoel zijn we nooit echt in de problemen gekomen,’ vertelt uitblinker Omar Kavak (foto) na afloop van het duel. ‘We begonnen goed, zetten goed druk en lieten Berkum niet in hun eigen spel komen. Uiteindelijk win je de wedstrijd dan verdiend en had de uitslag zelfs hoger uit kunnen vallen.’ Hij heeft het vermoeden dat de wedstrijd die Berkum afgelopen woensdag speelde in het voordeel van SVZW werkte. ‘Ze hebben toch een mentale tik gekregen en hebben die wedstrijd nog in de benen. Wij hebben gewoon een trainingsweek gehad en kwamen sterk en fit uit de kleedkamer. We moeten voor de rest nu gewoon alles winnen,’ besluit de voormalig speler van Go Ahead Eagles, FC Emmen en WKE. ‘Dan hebben we alles in eigen hand.’

SVZW – Berkum 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 44. Woesthuis 1-0, 45+1. Borghuis 2-0, 58. Kavak 3-0, 82. Kavak 4-0, 87. Muis 4-1