Donderdag 28 maart 2024

SVZW ziet CSV diep in blessuretijd langszij komen

Geplaatst op 13 december 2014 door   ·   1 Reactie

SVZW - hoa-CF4A0087WIERDEN – SVZW heeft zaterdagmiddag op de valreep twee punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Lang leek het duel in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg te eindigen, maar voormalig Nederlands international Uğur Yildirim benutte zes minuten in de blessuretijd een terecht gegeven strafschop.

SVZW maakte de eerste helft het spel op sportpark Het Lageveld, maar de beste kansen waren voor de bezoekers uit Apeldoorn, die er via counter enkele keren gevaarlijk uit kwamen. Na een half uur spelen werd het dan ook 0-1, nadat Ridouan Tabaouni via een verdediger de bal over SVZW-doelman Michiel Achterhoek werkte. Vlak voor rust viel de gelijkmaker voor de thuisploeg. Een te korte terugspeelbal was een prooi voor Kevin Aman, die alleen op het CSV-doel af kon lopen, maar de keeper op zijn weg vond. Uit de kluts werkte CSV-verdediger Jasper Verstraten de bal vervolgens in eigen doel.

De tweede helft was vier minuten oud, toen de Apeldoorners alweer op voorsprong kwamen. Middenvelder Marc Hoekstra vond met een steekpass zijn ploeggenoot Steven van Es, die vervolgens bekwaam afrondde. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Joshua ter Avest profiteerde van geklungel in de CSV-defensie en schoot hard de 2-2 tegen de touwen. Invaller Maarten Jansen leek vervolgens twintig minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening te nemen, toen hij een perfecte voorzet van Mirko Zwiers binnen kopte, maar SVZW zou uiteindelijk slechts een punt overhouden aan het duel.

SVZW kreeg kansen om de score uit te breiden, maar nadat Ruud ter Heide (voor leeg doel) en Kevin Aman (afstandsschot) de bal rakelings langs de goal zagen vliegen, was het invaller Thom Strijland die de bal, zes minuten in blessuretijd, ongelukkig tegen zijn arm kreeg in het strafschopgebied. Invaller Uğur Yildirim benutte het buitenkansje en bezorgde daarmee beide ploegen een punt. ‘Als je zelf de kansen niet afmaakt, weet je dat de goal aan de andere kant kan vallen. We hadden het gewoon veel eerder moeten beslissen,’ aldus een zichtbaar teleurgestelde Mirko Zwiers na afloop.

SVZW – CSV Apeldoorn 3-3 (1-1)
Scoreverloop: 31. Tabaouni 0-1, 44. Verstraten (ed) 1-1, 49. Van Es 1-2, 54. Ter Avest 2-2, 72. Jansen 3-2, 90+6. Yildirim 3-3
Opstelling SVZW: Achterhoek; Van Keulen, Bartelds, Holtkamp, Caglar Uguz (59. Jansen); Woesthuis (65. Strijland), Ter Avest (85. Prumers), Cenk uguz; Zwiers, Ter Heide, Aman