Woensdag 24 april 2024

Tijd dringt nu echt voor de eersteklasser Enter Vooruit

Geplaatst op 13 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – Na de thuissof tegen NSC uit Nijkerk zijn de wolken boven sportpark De Werf weer wat donkerder. Enter Vooruit leed trouwens een verdiende nederlaag, waarvoor NSC slechts één helft nodig had.

Op het sportpark Het Midden in Vriezenveen stond weinig op het spel in het treffen tussen DOS’37 en Nunspeet, of het moet zijn dat de gasten door de winst net als de gastheren verzekerd zijn van klassenbehoud.

Enter Vooruit– NSC 0-3 (0-3)
De thuisploeg vloog er als gebruikelijk met veel inzet en passie van meet af aan bovenop, maar legde het op techniek af bij de Nijkerkers, die het geluk hadden dat ze al na vijf minuten een penalty kregen doordat keeper Ten Nijhof in de zestien een aanvaller aantikte, een pengel die feilloos werd benut door de Nijkerkse elfmeter-specialist Yannick Cornelisz. Dat de wedstrijd vóór de thee al in het slot zat kwam doordat Yordi Grovestin eerst van afstand in de kruising poeierde en daarna op aangeven van Mauro Peters ook de 0-3 voor zijn rekening nam. Na rust gebeurde er weinig meer. Enter Vooruit legde zich neer bij de suprematie van NSC en maakt zich op voor weer een titanstrijd, volgende week zaterdag in en tegen Bennekom.

DOS’37–Nunspeet 3-4 (1-2)
Zeven hoogtepunten waren er in deze middenmoot-wedstrijd, en uiteindelijk met drie punten voor de gasten die zich hiermee definitief verzekerden van nog een jaar eerste klasse. Toch kwam het al veilige DOS’37 al binnen vijf minuten via Stef van der Velden op voorsprong. Vijf minuten vóór rust bracht Lars van Wetering de Nunspeters langszij en twee minyen later wamen ze door Marnix Tissingh zelfs op 1-2. En diezelfde Tissngh maakte er een kwartier in de tweede helft ook nog 1-3 van. Het was wederom Van der Velden die voor de Vriezenveners scoorde en daarna leek het door een doelpunt van Nick Wennink in 3-3 te eindigen, maar vijf minuten voor tijd bepaalde Karim Mulder de eindstand op 3-4.