Vrijdag 29 maart 2024

Topklasser HSC’21 doet zichzelf tekort tegen TEC

Geplaatst op 31 januari 2016 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 fotosessie Eddy Boerhof (3)HAAKSBERGEN – In de topklasse heeft HSC’21 zondagmiddag onnodig punten laten liggen. De Haaksbergenaren verloren op het eigen sportpark Groot Scholtenhagen met 0-2 van TEC. Vooral in de eerste helft miste HSC’21 grote mogelijkheden, na rust scoorde de Tielse opponent wel.

HSC’21 kon tegen de promovendus geen beroep doen op Jordi van Ek, Cenk Uguz, Burak Basut, Leon van Dijk en Robert Wilens. Vandaar dat de 18-jarige Dion Hartgerink een basisplek kreeg. De jongeling hield zich prima staande in het elftal dat sterk opende. Binnen een paar minuten kreeg Joost Exterkate een dot van een kans in zijn schoot geworpen, maar hij faalde in de afwerking. Via Bas ter Hogt (twee keer) en Koen Garritsen kregen de Haaksbergenaren meer goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. TEC stelde daar weinig tegenover.

Na rust zakte het niveau van de thuisploeg ver terug. TEC, dat over enkele sterke voetballers beschikte, werd daardoor sterker. Na een uur spelen leverde dat ook een treffer op. Jip Bartels zette de Gelderlanders op voorsprong. Toen invaller Bas Postma een kwartier tijd in de fout ging, profiteerde Kurtley de Windt genadeloos door de 0-2 te maken. HSC’21 bleek niet bij machte om een slotoffensief in te zetten. HSC’21 blijft ondanks het verlies tiende, maar het gat naar de begeerde zevende plaats groeit tot zeven punten.

HSC’21 – TEC 0-2 (0-0)
60. Bartels 0-1, 74. De Windt 0-2.

Scheidsrechter: D’Onorio