Zaterdag 20 april 2024

Topklasser HSC’21 in slotfase alsnog langs Berkum

Geplaatst op 2 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 portret Robert Wilens (1)HAAKSBERGEN – HSC’21 heeft zaterdagmiddag eersteklasser Berkum met 3-2 verslagen. Een overwinning leek lange tijd ver weg voor de Haaksbergenaren, aangezien Berkum na rust brutaal de leiding nam door slordigheden aan de zijde van HSC’21. Door doelpunten van Lieuwe Geesing en Robert Wilens (foto) stapten ‘De Groenen’ alsnog als winnaar van het veld.

Voor rust was er geen vuiltje aan de lucht voor het elftal van Eddy Boerhof. Na een rommelige openingsfase nam HSC’21 het initiatief en probeerde met aanvallend voetbal een opening te creëren. Grote kansen leverde het niet op, totdat de defensie van de Zwollenaren na een half uur opzichtig blunderde. Erwin Nieuwboer strafte de fout genadeloos af, door de bal prachtig over de doelman te stiften. Twee minuten later probeerde Mart Schutten hetzelfde trucje, maar zijn lob raakte de lat. Aangezien HSC’21 nog te veel slordigheden, met name in verdedigend opzicht, in het spel had, bleef het 1-0 tot de rust.

In de tweede helft was het elftal van Boerhof op vier posities gewijzigd. Wijzigen die in eerste instantie geen positieve gevolgen met zich meebrachten. HSC’21 was nog slordiger dan voor rust en dat was voor Berkum het moment om te profiteren. Na tien minuten kwam Berkum langszij met een droge schuiver en niet veel later kregen de gasten een terechte strafschop die werd benut. Marin Juresic, in de rust ingevallen voor doelman Jeffrey Brammer knalde de spits van Berkum omver.

Tien minuten voor tijd pakte de Topklasser de draad weer op en kwam het door een treffer van Lieuwe Geesing terecht op gelijke hoogte. Door een rake kopbal van Robert Wilens, in de zomer overgekomen van Excelsior’31 won HSC’21 het duel zelfs. Berkum raakte in de tweede helft nog twee maal de lat uit een vrije trap.

HSC’21 – Berkum 3-2 (1-0)
33. Nieuwboer 1-0, 55. Berkum 1-1, 65. Berkum (penalty) 1-2, 80. Geesing 2-2, 85. Wilens 3-2.

HSC’21: Brammer (46. Juresic); Bökkerink, Agelink (46. Grondman), Veensma, Garritsen (46. Geesing); Schutten, Goorman, Verschoor (70. Soumaoro); Ter Hogt (70. Exterkate), Raterink (46. Wilens), Nieuwboer.