Tubantia blijft winnen, TVC’28 verliest spektakelstuk

Geplaatst op 15 november 2015 door   ·   Geen reacties

2015-10-11 HVV Tubantia - AWC aHENGELO/HEINO – HVV Tubantia is in de Eerste Klasse E voor de achtste keer op rij ongeslagen gebleven. In een matig duel werd er met 2-1 gewonnen van degradant AFC Arnhem. TVC’28 verloor door een penalty in de laatste minuut het spektakelstuk bij Heino: 4-3.

HVV Tubantia – AFC Arnhem 2-1
De ploeg van scheidend trainer Marcel Degenaar kwam tegen AFC Arnhem na twintig minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van aanvallende middenvelder Ekrem Lok, na een goede actie van Melvin Degenaar. Tubantia kreeg in het vervolg nog enkele kansen om de score uit te breiden, maar pas vlak voor rust trof het weer doel: Ter Horst maakte 2-0. De thuisploeg begon in het tweede bedrijf fouten te maken en één daarvan leidde de aansluitingstreffer in van de bezoekers uit Arnhem. Tubantia wist de voorsprong echter vast te houden en kwam door het verlies van Longa’30 bij koploper Woezik naast de Lichtenvoordenaren op plek twee.
Lok 1-0, Ter Horst 2-0, AFC Arnhem 2-1

Heino – TVC’28 4-3
TVC’28 kende op bezoek bij Heino een droomstart en kwam al na drie minuten op voorsprong door Kelvin Stopel. Na een half uur spelen produceerde Bram Eijkelkamp namens de thuisploeg echter de gelijkmaker en enkele minuten later maakte hij er 2-1 van. Ook in de tweede helft kwam de ploeg van Douwe Jansen goed uit de startblokken en maakte het via een eigen doelpunt van Heino direct gelijk: 2-2. De jonge Niels Leemhuis bracht TVC na een uur spelen op voorsprong en tien minuten later kwam Heino vervolgens weer langszij. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotminuut mocht Heino een strafschop nemen en die werd benut door Douwe Booij, waardoor de blauwhemden met lege handen huiswaarts gingen.
Stopel 0-1, Eijkelkamp 1-1, Eijkelkamp 2-1, Bos (ed) 2-2, Leemhuis 2-3, Gerritsen 3-3, Booij (pen) 4-3