TVC ’28 doet goede zaken in strijd tegen de degradatie

Geplaatst op 24 april 2016 door   ·   Geen reacties

TEKST: JUSTIN POLMAN

WIJCHEN/TUBBERGEN – TVC’28 uit Tubbergen heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om degradatie te ontlopen in de eerste klasse. De club uit Tubbergen won in Wijchen met 1-3 van AWC op het sportpark De Wijchert. TVC’28 is hierdoor één plaats gestegen en AWC blijft zesde.

TVC’28 begon sterker aan de wedstrijd dan AWC. Ze waren feller aan de bal en creëerden diverse kansen. In de achttiende minuut was het raak. De bal werd door de achterhoede van AWC niet goed weggewerkt, en belandde daardoor voor de voeten van Mark Oudehinken. Vanaf randje zestien schoot de middenvelder beheerst binnen.
Na het doelpunt trok TVC ’28 zich terug. Het thuisspelende AWC werd sterker en had diverse kansen, via onder andere linksbuiten Jip Ukusare. Een aantal van zijn acties resulteerde niet in een doelpunt, want keeper Ruben Lucas was vaak een sta -in de-weg voor het team uit Wijchen.

Falen

TVC’ 28 dat strijdt voor lijfsbehoud in de eerste klasse, startte met een enorme kans de tweede helft. Middenvelder Niels Leemhuis ging alleen op de keeper af, maar faalde door goed werk van de AWC-keeper.
Vanaf de 59ste minuut moest AWC met tien man voetballen. Dielke van Eeuwijk werd met rood van het veld gestuurd, terwijl hij al een gele kaart had. Vlak daarna verdubbelde TVC ’28 hun score. Een corner van AWC werd weggeschoten richting de middenlijn. Daar stond Jeffrey Huizinga. Vanaf ongeveer vijftig meter scoorde hij met een boogbal de 0-2.
Ondanks de tweede tegengoal ging AWC niet bij de pakkenneer zitten. Hesdey Stuart schoot een vrije trap die aanvankelijk mislukte, maar hij kreeg een tweede kans, door slecht wegwerken van de club uit Tubbergen, en die ging er wel in: 1-2. Deze goal had weinig toegevoegde waarde, want Maarten Booijink schopte een paar minuten later, uit een vrije trap, de 1-3 voor TVC binnen.
In de 79ste minuut was Hesdey Stuart, minder gelukkig voor zijn club. Hij pakte zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken. Hierna vond AWC het wel ‘oke’ en werd de wedstrijd ‘rustig’ uitgevoetbald.

Ranglijst

Door de overwinning is TVC ’28 naar de elfde plek gestegen. Concurrent Rood Wit verloor met 1-4 van Longa ’30 en staat daardoor nu twaalfde. TVC ’28 speelt volgende week thuis op De Groote Moat tegen Germania, dat negende staat op de ranglijst. AWC blijft zesde, ondanks het verlies. Volgende week zijn zij vrij.

AWC-TVC’28 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 18. Mark Oudehinken 0-1, 61. Jeffrey Huizinga 0-2, 69. Hesdey Stuart 1-2, 72. Maarten Booijink 1-3

Scheidsrechter: Kroesen
Geel: Hesdey Stuart (2 keer), Dielke van Eeuwijk, Bas Blokhuis
Rood: Hesdey Stuart, Dielke van Eeuwijk
Toeschouwers: 400

AWC: Stijn Verharen, Wiebe Veltmaat, Dielke van Eeuwijk, Gijs de Kleijn (32. Jeffrey Tangerink), Joost Loeffen, Hesdey Stuart, Davy van Verseveld, Jim konen, Jip Ukusare (59. Floyd Schoenaker), Laurens Loenen en Lennart Nieuwenhuis.

TVC ’28: Ruben Lucas, Bas Blokhuis, Maarten Booijink, Jelle de Haan, Thijs Koopman,Mark Oudehinken, Joren Bosch (74. Okke Schepers), Jeffrey Huizinga, Kelvin Stopel, Niels Leemhuis (86. Hidde Penterman) en Maarten Oude Avenhuis (89. Mick Schlepper)