Dinsdag 23 april 2024

TVC’28 verliest van De Zweef en de scheidrechter

Geplaatst op 25 september 2016 door   ·   1 Reactie

TUBBERGEN/NIJVERDAL – TVC’28 heeft vandaag op de eigen Grote Moat in Tubbergen met 0-3 verloren van streekgenoot De Zweef uit Nijverdal. Daarmee is De Zweef op de ranglijst voorbij TVC’28, al zegt dat in dit stadium natuurlijk nog maar weinig.

De beide teams van blauw en wit bleken in Tubbergen aan elkaar gewaagd. De verschillen waren minimaal, zowel qua spelopvatting als qua kanscreatie.

De eerste helft begon van beide kanten voorzichtig vanuit gegroepeerd voetbal, voorzichtig en op de tast. Na de pauze kon het feest beginnen, met name voor De Zweef, dat steeds vaker de combinatie vond. Daar kwam bij dat de scheidsrechter een hekel leek te krijgen aan de thuisploeg, zonder aanwijsbare reden. Hij stuurde Huizinga van TVC met een tweede gele kaart weg en daarna Droste van de gastheren, ook hij moest een tweede gele en dus rode kaart incasseren.

Achteraf zei men in het kamp van De Zweef eveneens totaal niet begrijpen waarop de scheidsrechter zijn discutabele beslissingen baseerde. De arbiter zelf begon er na afloop niet mee meer over, los van een opmerking over een Schwalbe van Huizinga.

TVC’28 raakte in verwarring en De Zweef profiteerde ten volle van de ruimtes die ontstonden. De een zijn brood is ook hier de ander zijn dood. Na op fortuinlijke wijze de 0-1 te hebben gescoord trof de ploeg van trainer Anton Wennemers nog tweemaal het doel, beide keren uit een corner, eerst via Nick Snellink en daarna via Sven Kolman.

Het was een belangrijke zege voor de Nijverdalse formatie die nu zes punten heeft, twee meer dan TVC’28.