Woensdag 24 april 2024

TVC’28 ontgoocheld na schlemielig verlies bij koploper

Geplaatst op 2 april 2017 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Het mogelijke verlies bij de koploper was ingecalculeerd, maar de manier waarop was wel heel sneu, want in 94ste minuut pas passeerde BVC’12 alsnog TVC’28, waardoor handhaving in de eerste klasse voor de Tubbergse ploeg nóg moeilijker wordt.

Ook de Twentse laagvliegers Stevo en De Zweef verloren vanmiddag, terwijl de runner-ups HVV Tubantia won en Rigterbleek een punt pakte.

BVC’12-TVC’28 2-1 (0-1)
Kort voor het half uur scoorde Mauro Plegt namens Tubbergen tegen Ubbergen. De koploper reageerde adequaat en liet in de 56ste minuut de gelijkmaker op het scorebord plaatsen. Dat was ook wel logisch, gezien het spelbeeld en de verhoudingen in het veld. Dat geldt niet voor de winnende treffer die de titelpretendent diep in blessuretijd op zijn conto mocht schrijven. Het was frommelwerk, wat ze het geluk van de lijstaanvoerder noemen en wat de ploeg uit Tubbergen dieper in de degradatiezorgen dompelt.

Alcides-De Zweef 1-0 (0-0)
Het was de voetbalnomade Bjorn Rellum, nu in dienst van Alcides, die de wedstrijd in de tweede helft met een doelpunt op gang bracht en uiteindelijk ook bleek te hebben beslist, hoewel er voor beide ploegen kansen waren. De Zweef moest dus met lege handen terug van Meppel naar Nijverdal, wat des te curieuzer is gezien het feit dat het lange tijd tegen tien man speelde, vanwege de rode kaart die Alcides-verdediger Komduur in ontvangst mocht/moest nemen.

Germania-Stevo 2-2 (0-0)
In een rommelige eerste helft waren de beste kansen voor Germania, wat overigens geen doelpunten opleverde, zodat er met 0-0 thee kon worden gedronken. Daarna ging het spel op de wagen. Germania bleef speltechnisch de bovenliggende partij, maar de ploeg uit Geesteren kwam op voorsprong door een doelpunt van Tim Letteboer, die na de gelijkmaker van de thuisploeg ook de 1-2 liet noteren, na een van de meer geslaagde aanvalsacties van Stevo. Ook nu kwam Germania weer langszij, mede door minder sterk optreden van Roy Kreuwel. Daar bleef het bij, ondanks kansjes aan beide kanten. Met de puntendeling kon zeker Stevo goed leven.

Rigtersbleek-Heino 1-1 (0-0)
Op het sportpark aan de G.J. van Heekstraat speelde Rigtersbleek met 1-1 gelijk tegen Heino. Bij rust was bestand nog intact, ook na de rust hielden de middenmoters elkaar in evenwicht, al besloten ze het publiek in de voorjaarszon wel op twee lentetreffers te trakteren. Voor de roodwitten nam goaltjesdief Michael Zephat dat doelpunt voor zijn rekening. Veel staat er deze competitie niet meer op het spel

HVV Tubantia-Longa’30 2-0 (1-0)
Een belangrijke zege voor de Hengeloërs, die hun overwicht tijdens de eerste 45 minuten in een voorsprong uitdrukten door een treffer van Ekrem Lok met fraai boogballetje over de keeper van de ploeg uit Lichtrenvoorde. In de tweede helft verdubbelde Hugo ter Hedde de score, terwijl om onduidelijke redenen een derde bal in het met werd afgekeurd. In het vervolg bleef de thuisploeg van sportpark De Bijenkorf in Hengelo heer en meester, maar tot scoren kwam het team niet meer, terwijl de gelegenheden daarvoor er wel waren. Longa’30 kon geen vuist maken, zodat de roodwitten het ook wel best vonden.