Woensdag 24 april 2024

TVC’28 pakt kostbare punten, overzicht eerste klasse

Geplaatst op 9 april 2017 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – TVC’28 heeft in de eerste klasse van de eerste klasse van het zondagvoetbal drie kostbare punten gepakt, door de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek te winnen. Het geeft de ploeg uit Tubbergen er drie punten bij, broodnodig in de strijd tegen degradatie.

Ook winst was er voor De Zweef uit Nijverdal, Stevo ui Geesteren en HVV Tubantia uit Hengelo gingen onderuit. De ploeg uit Hengelo verloor met maar liefst 7-2 van Quick 1888.

TVC’28 – Rigtersbleek 1-0 (1-0)
Scoreverloop: Huizinga 1-0

In een gelijkopgaande wedstrijd waarin de belangen groot waren voor beide ploegen, duurde het lang voordat er in de score verandering kwam. Pas kort voor rust viel het eerste doelpunt van de middag. Jeffrey Huizinga wist te scoren en bracht zo zijn ploeg, TVC, op voorsprong. Die voorsprong werd gekoesterd. Met man en macht werd na rust geprobeerd de 1-0 stand vast te houden. Ondanks dat de druk van Rigtersbleek steeds groter werd, slaagde TVC er toch in de nipte voorsprong vast te houden. Door de 1-0 zege kan de ploeg uit Tubbergen dus drie kostbare punten bijschrijven.

Stevo – Alcides 1-2 (1-2)
Scoreverloop: Fokke 0-1, Wobbes 0-2, Letteboer 1-2.

In de eerste 30 minuten leek er een totale voorjaarsmoeheid over Stevo  te hangen en was het elftal niet vooruit te branden. Niets lukte en Alcides speelde zijn beste voetbal in die fase. Verdiend kwam het dan ook op 0-2 en Stevo moest in het restant van de wedstrijd de achterstand zien weg te poetsen. Tijd was er genoeg, maar wat de ploeg van trainer Jeroen Kiepman ook probeerde, het lukte in de tweede helft niet om de gelijkmaker op de borden te schieten. Mogelijkheden daartoe had het wel. Met Thijs Nieuwmeijer en Roy Wigger in het veld zette Stevo veel druk. Dat leverde de 1-2 van Letteboer op. Stevo zocht naar meer, maar slaagde er niet meer in de gelijkmaker te produceren.

De Zweef – Germania 1-0 (0-0).
Scoreverloop: Heuver 1-0.

De 0-0 bij rust was volkomen terecht gezien het vertoonde spel aan beide kanten en het aantal kansen voor zowel De Zweef als Germania. Na rust veranderde het beeld. De blauwwitten zetten meer druk en schiepen mogelijkheden. Sven Kolman was het, die een hoge voorzet richting eerste paal afleverde. Daar stond matchwinnaar Tom Heuver klaar om de 1-0 binnen te koppen. Tijdens het vervolg van het duel probeerde Germania van alles. De Zweef had het soms moeilijk, maar wist de nipte voorsprong toch vast te houden.

Quick 1888 – Tubantia 7-2 (4-0).
Scoreverloop: Van Haarlem 1-0, Vrehe 2-0 en 3-0, Van Haarlem 4-0, Ozturk 5-0, Van Haarlem 6-0, Isijk 6-1 en 6-2, Al Mansouri 7-2.

Tubantia kreeg van Quick een lesje in effectiviteit. De thuisploeg nam al voor rust veel afstand van de Hengeloërs. Na rust liep de score steeds verder op. Pas bij een 6-0 achterstand scoorde Tubantia twee keer tegen. Veel te weinig om nog iets van het duel te kunnen maken, dat uiteindelijk in 7-2 eindigde.