Dinsdag 23 april 2024

TVC’28 verslaat HVV Tubantia voor goede seizoensstart

Geplaatst op 23 september 2018 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE – De Twentse clubs in de eerste klasse van het zondagvoetbal zijn met wisselend succes aan de competitie begonnen. Bij TVC’28 (foto) en De Zweef werden de drie punten gepakt. Gevolg was dat Tubantia en Stevo het seizoen zijn begonnen met een nederlaag. Dat deden BWO en Rigtersbleek  ook.

Rigtersbleek – Longa’30 1-2 (0-1)
Score: Wopereis 0-1, Te Veldhuis 0-2 (pen.), Agelink 1-2 (pen.)

Op een matig veld maakten beide ploegen er een stevig duel van. Bram Wopereis opende koppend de score, nadat iedereen de bal miste. Na rust was er een discutabele strafschop die de bezoekers op benutten voor de 0-2. Een kwartier voor tijd kreeg ook Rigtersbleek een strafschop. Jasper Agelink zorgde ervoor dat de spanning terug kwam. De Enschedeers raakten nog een keer de lat, maar slaagden er niet in om de verdiende gelijkmaker te scoren. Daardoor was het Longa uiteindelijk de gelukkige winnaar.

TVC’28 – Tubantia 3-2 (0-0)
Score: Plegt 1-0, Van Berkum 1-1, Huiskes 2-1, Ter Hedde 2-2, Geesing 3-2 (e.d.).

Voor rust hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, zonder dat daarbij veel kansen ontstonden. Het spel vond met name op het middenveld plaats waar beide teams er niet in slaagden de bal richting het strafschopgebied te verplaatsen. Na rust viel er veel meer te beleven, maar lifst vijf keer werd er gescoord. Kort na rust zorgde  Mauro Plegt voor de 1-0. Tubantia maakte uit de rebound van een vrije trap gelijk. TVC  toonde veerkracht en binnen vijf minuten kwam het weer op voorsprong. Stefan Huiskes schoot in tweede instantie raak. Matig verdedigen van Tubbergse kant zorgde ervoor dat Tubantia opnieuw op gelijke hoogte kon komen. De Hengeloërs probeerden door te drukken, terwijl TVC zich richtte op de omschakeling. Dat leverde een vrije trap op voor TVC. Bij een poging die weg te werken schoot een Tubantia verdediger tegen een medespeler aan, waarna de bal in het doel caramboleerde voor de 3-2. Ondanks pittige duels in de slotfase bleef het bij die stand.

BWO – WAVV 0-2 (0-2).
Score: Van Ginkel 0-1, Van Ginkel 0-2.

Voor rust lukte het BWO om de bezoekers van scoren af te houden. Zelf kwamen de Hengeloërs niet tot veel kansen, terwijl de ploeg uit Wageningen het naliet al in het eerste bedrijf afstand te nemen. Na rust was WAVV duidelijk de betere ploeg. Twee treffers van Van Ginkel maakten het verschil. BWO moest zich de mindere erkennen en berustte in de nederlaag tegen de duidelijk betere tegenstander.

Stevo – De Zweef 1-2 (1-2).
Score: Dikkers 0-1 (pen.), T. Vermeulen 0-2, Weerink 1-2.

Stevo begon goed aan de wedstrijd naar slaagde er niet in het verschil te maken. De Zweef liet de Geesterense storm over zich heen komen, om vervolgens zelf de aanval te kiezen. Stijn Harmelink bracht bij die uitval de aanvaller van De Zweef ten val, waarna de bal op de stip ging. Dikkers schoot raak vanaf elf meter. Stevo bleef de aanval zoeken, maar het was Dze Zweef dat andermaal scoorde. Na een corner zat doelman Marijn Hoek helemaal verkeerd. Bij een poging de bal weg te werken schopte hij over de bal, die vervolgens het doel in rolde. De aansluitingstreffer kwam er vlak voor rust van de voet van de sterk spelende Hugo Weerink. Op de rand van de zestien meter knalde hij de bal in het doel. Na rust was Stevo duidelijk de betere ploeg, maar slaagde het er niet in om gelijk te maken. Het meeste gevaar kwam opnieuw van De Zweef, dat verzuimde vanuit de omschakeling het duel te beslissen.