Vrijdag 29 maart 2024

Twenterandse ploegen winnen wederom, nederlaag voor Sparta Enschede

Geplaatst op 20 september 2014 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – In de eerste klasse zaterdag hebben Deto, DOS’37 en Vroomshoopse Boys wederom drie punten gepakt. Deoude booijink jochem deto
Vriezenveense clubs behouden daarmee de maximale score, negen uit drie, terwijl Vrromshoopse Boys het na een promotie ook niet onverdienstelijk doet. Zaterdagmiddag wonnen de mannen van Bas Bijen knap in Barneveld. Sparta Enschede heeft het lastiger, en staat met een puntje op de twaalfde plek.

Deto nam na rust afstand van ASV Dronten. De Vriezenveners scoorden vlak na rust discutabel. Sonny Witteveen schoot op de keeper en uit de kluts die daarop volgde kreeg Deto een makkelijk gegeven indirecte vrije trap wegens een vermeende vrije trap. Jochem Oude Booijink (foto) poeierde de bal hard binnen. Na een ruim uur besliste Stef van der Velden het duel. Op een uitstekende voorzet van Witteveen kopte hij schitterend binnen.

Coach Marcel van der Steege was na afloop gematigd tevreden. ‘In de eerste helft konden we geen antwoord bieden op het spel van Dronten. Zij speelden veel op de lange bal en daardoor hadden wij moeite om te domineren. In de tweede helft komen we middels een gelukstreffer op voorsprong, maar daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd en verdiend gewonnen.’

Deto Twenterand – ASV Dronten 2-0 (0-0)
 52. Oude Booijink 1-0, 63. Van der Velden 2-0.

DOS’37 heeft zaterdagmiddag een belangrijke topper gewonnen in Nunspeet. Bij de plaatselijke VV wonnen de mannen van Philip Agteres in de slotfase met 2-1. Nunspeet, dat voor deze wedstrijd haar beide wedstrijden nog gewonnen had, kwam vlak na rust op achterstand. Maarten Smit scoorde, al was het moeilijk te zien of de bal de lijn werkelijk passeerde.  De doelman van Nunspeet kon zich niet in de toegekende treffer vinden en ontving rood na opmerkingen tegen de leiding.

Ondanks het numerieke ondertal, kwam Nunspeet vijf minuten later op gelijke hoogte door Paul Van Renselaar. In een hectische tweede helft trok DOS’37 uiteindelijk aan het langste eind. Lennard Mulderij scoorde de winnende in de slotfase.

VV Nunspeet – DOS’37 1-2 (0-0)
49. Smit 0-1, 55. Van Renselaar 1-1, 90. Mulderij 1-2.

Vrromshoopse Boys heeft voor de verrassing in de eerste klasse gezorgd. Op bezoek bij SDV Barneveld, dat afgelopen seizoen nog hoofdklasse speelde werd er met 2-1 gewonnen, hoewel dat er lang niet naar uitzag. SDV Barneveld was lang de betere ploeg, zeker voor rust. Dat betaalde ook uit in een terechte voorsprong door Paul Daalmeijer. In de tweede helft sloegen de Vroomshoopse Boys echter brutaal van zich af. Eerst maakte Thomas Smedema uit een strafschop de gelijkmaker en enkele minuten later maakte Smedema zelfs zijn tweede van de middag. Zijn vijfde treffer al dit seizoen.

SDV Barneveld – Vroomshoopse Boys 1-2 (1-0)
12. Daalmeijer 1-0, 71. Smedema 1-1 (pen.), 78. Smedema 1-2.

Sparta Enschede beleefde een minder vrolijke middag. In Kampen gingen de Enschedeërs met 4-1 ruim onderuit. Sparta kwam in de eerste helft op achterstand en DOS verdubbelde die score zelfs na rust. Daan Akkerman deed nog wel wat terug namens Sparta, maar enkele minuten later counterde de thuisploeg na 3-1 en liep het ook nog uit naar 4-1.

Sparta heeft tot op heden slechts één puntje behaald en staat daarmee op een twaalfde plek, aangezien KHC Kampen en FC Zutphen nog puntloos zijn. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Deto op de rol.

DOS Kampen – Sparta Enschede 4-1 (1-0)
  21. DOS 1-0, 47. DOS 2-0, 66. Akkerman 2-1, 73. DOS 3-1, 75. DOS 4-1.