Zaterdag 20 april 2024

Twentse ploegen spelen gelijk in Eerste Klasse E

Geplaatst op 1 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Doel RigtersbleekALMELO – Alle Twentse ploegen in de Eerste Klasse E hebben een punt overgehouden aan hun duel van zondagmiddag. De Zweef deed dat verdienstelijk tegen koploper Alverna (1-1), Rigtersbleek deed het teleurstellend bij sv Grol (0-0), Luctor gaf een 2-0 voorsprong weg tegen sc Bemmel (3-3) en TVC’28 deelde de punten met Heino (1-1).

TVC’28 – Heino 1-1
De eerste helft ging gelijk op in Tubbergen en kende nauwelijks kansen. Een bal van Heino tegen de paal en een mooie volley van de 17-jarige TVC-speler Niels Leemhuis waren de spaarzame hoogtepunten. Tien minuten na rust brak Stef Roelofs de wedstrijd open. De aanvaller schoot een vrije trap hard in de kruising en liet de Heino-doelman daarmee kansloos: 1-0. Vervolgens golfde het spel op en neer en creëerden beide ploegen kansen. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in de gelijkmaker van Wilco Gerritsen en de bezoekers kregen in de slotfase zelfs nog kansen om er met de drie punten vandoor te gaan. Dat gebeurde echter niet en dus hield de ploeg van Douwe Jansen een punt over aan het thuisduel met Heino.
Roelofs 1-0, Gerritsen 1-1

De Zweef – Alverna 1-1
Het Nijverdalse De Zweef heeft thuis een knappe prestatie geleverd, door koploper Alverna op 1-1 te houden. Het was pas het derde puntverlies voor de ploeg uit Gelderland. Bij rust stond het nog 0-0 op sportpark Gagelman, maar een kwartier na rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte penalty van topscorer Sven Dikkers, die overigens twee keer genomen moest worden. Lang leek de volle buit naar de Nijverdallers te gaan, maar vlak voor tijd kwam de koploper toch nog op gelijke hoogte via Rick van Ginkel. Door de puntendeling staat De Zweef met Longa’30 en sc Bemmel op een gedeelde zesde plek met 22 punten.
Dikkers (pen) 1-0, Van Ginkel 1-1

Luctor Et Emergo – sc Bemmel 3-3
Luctor Et Emergo heeft aan een spectaculair duel met sc Bemmel een punt overgehouden. De ploeg van trainer Eric van Zutphen kwam thuis op een 2-0 voorsprong door een vrije trap van aanvoerder Danny Jacobs en een eigen doelpunt aan Bemmel-zijde. Daardoor leek de tweede zege van het seizoen binnen handbereik, maar de gasten uit Bemmel wisten de achterstand om te buigen en een 3-2 voorsprong te pakken. Harm Ligtenberg redde vervolgens een punt voor de Almeloërs, die steeds iets dichter naar Rheden kruipen op de ranglijst en het gat naar drie punten hebben gebracht.
Jacobs 1-0, eigen doelpunt 2-0, Bemmel 2-1, Bemmel 2-2, Bemmel 2-3, Ligtenberg 3-3

sv Grol – Rigtersbleek 0-0
Nummer twee Rigtersbleek deed geen goede zaken in Groenlo. Het kwam tegen laagvlieger Grol niet verder dan 0-0 en dat terwijl koploper Alverna dus ook punten liet liggen. De ploeg van trainer John Gielink creëerde wel enkele kansen, maar keeper Wessel Baarslag was een sta-in-de-weg voor de aanvallers van De Bleek. Vlak voor tijd kreeg Thomas Porskamp van de thuisploeg nog de rode kaart toegewezen, maar het zou de Enschedeërs uiteindelijk geen voordeel opleveren. Hoogland won wel en dus staat Rigtersbleek weer even derde, maar heeft het nog een wedstrijd te goed.