Vrijdag 19 april 2024

Verlies voor eersteklassers Enter Vooruit en DOS’37

Geplaatst op 19 januari 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – De beide Twentse zaterdag-eersteklassers hebben vanmiddag hun wedstrijd verloren. De hekkensluiter Enter Vooruit kreeg in Kampen van het plaatselijke Go Ahead met 5-0 een pak slaag. Ook voor DOS’37 uit Vriezenveen was er geen resultaat weggelegd in Ede waar DTS met 3-1 te sterk bleek.

Opvallend was dat de Vriezenveners bij rust nog met 0-2 leidden, maar dat ze na de thee werden overlopen.

Go Ahead Kampen-Enter Vooruit 5-0
Het was een verdiende nederlaag voor de Enterse ploeg. Vanaf het eerste fluitsignaal ging Go Ahead vol op het orgel. Al in de achtste minuut keken de Entrnaren tegen een achterstand aan door een tegentreffer van Niek Hendriks. Vrij snel besloot trainer Peter Schulte het centrum van de verdediging te versterken. Dat leidde tot wat Enterse tegenstoten, maar werkte slechts tot de rust, want in de tweede helft kletsten de Kampenaren er weer full swing op en in feite was de 2-0 van Adi Draganovic de beslissing. Het was vervolgens wederom Hendriks die de stand naar 3-0 tilde, waarna Zandbergen en Wiegers de eindstand op 5-0 bepaalden.

DTS Ede–DOS ’37 4-2 (0-2)
Na de eerste helft leek er niks aan de hand voor de bezoekers. Stef van de Velden rondde eerst een goede voorzet vanaf de hoekvlag prima af en uit een splijtende aanval bracht Jaap Mulderij op slag van rust de 0-2 op de borden. In de tweede helft liet DTS laat meteen zien wat de bedoeling was. De koploper in de tweede periode trok massaal ten strijde, maar de Vriezenvener hielde lanf stand. Een klein kwartier voor tijd ging het toch nog absurdistisch fout, eerst door een kopbal van Frans Hol uit hoekschop en daarna via een door Haikaz Vervaart afgeronde splijtende aanval, waarna de deceptie over DOS’37 neerdaalde door nogmaals Hol en een in de laatste minuut door Mohamed Laukili benutte penalty.