Donderdag 23 mei 2019
Twentesport

Verlies voor Enter Vooruit en DOS’37 in eerste klasse

Geplaatst op 24 november 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER – Na de opleving en de eerste driepunter heeft Enter Vooruit dit kunststukje in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal vandaag niet kunnen herhalen, want in Ede tegen DTS werd de ploeg met 6-0 aan de kant gezet.

Ook voor DOS’37 uit waren er in deze klasse geen punten, want de Vriezenveners moesten met 1-0 buigen voor De Merino’s.

DTS-Enter Vooruit 7-0 (3-0)
Bij rust was al duidelijk dat Enter Vooruit in Ede een nederlaaag zou lijden want Door Training Sterk (DTS) leidde toen al soeverein met 3-0 door doelpunten die om de acht minuten vielen door toedoen van Frank Hol, Jamal Ouassif en Anouar Tmim. Na de thee werd het op sportpark Inschoten zelfs 4-0 met dit keer Frank Hol (gewezen IJsselmeervogel), Jordi van Dalen en vanaf elf meter Jasper Verstraten als gebraden hanen. De ploeg uit Enter kon er weinig tegenover stellen en ging met beschaamd gemoed en beschroomd belet terug naar De Werf. De ploeg is nu met vier punten de hekkensluiter, want weliswaar heeft DZC’68 uit Doetinchem ook zoveel punten, maar een beter doelsaldo: ze maakten er één meer dan de Enternaren en kregen er dertien(!) minder tegen. Volgend weekend komt titelkandidaat Bennekom naar Enter.

De Merino-DOS’37 1-0 (1-0)
De winst van de Veenendalers was terecht, want de ploeg had, spelend vanuit een gegroepeerde verdediging, meer initiatief en bouwde overwicht op. Het was keeper Patrick Nitert die voor DOS’37 kon excelleren met fraaie reddingen. Een afstandschot betekende op krap een half uur 1-0 voor De Merino’s, waarbij het tekenend voor de wedstrijd was dat linksback Joop de Bruin de goal maakte. DOS’37 drong noodzakelijkrwijs in het tweede bedrijf wel aan, maar veel pit en power zat er niet bij de druk en drang. De thuisploeg consolideerde, hield voor het eerst dit seizoen de nul en kreeg via Annass Lahnine zelfs mogelijkheden op de 2-0, maar benutte die niet. Beide ploegen staan nu met negen uit negen aan de onderkant van de middenmoot.

FOTO: Henk Pluimers

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief