Vrijdag 29 maart 2024

Vliegende start voor SVZW

Geplaatst op 5 september 2015 door   ·   1 Reactie

amanWIERDEN – De Wierdense hoofdklasser SVZW is het seizoen sterk geopend. Op het eigen sportpark ‘t Lageveld won de ploeg zonder groots te spelen met 6-2 van VVOG, waardoor de Zwaluwen zich de koploper mogen noemen. Kevin Aman, Deniz Sahbaz (beiden twee maal), Karlo Borghuis en Frank Eulderink troffen doel.

SVZW speelde stroperig in het eerste bedrijf. De bal ging vooral heen en weer tussen John Lubbers, die zwak speelde, en Maurice Bartelds. Wel kwamen de Wierdenaren snel op voorsprong. Kevin Aman stifte de bal over de Harderwijkse doelman. Jeremy de Graaf maakte vier minuten later echter alweer gelijk na knullig balverlies van Lubbers. SVZW dacht vervolgens met een voorsprong de rust in te gaan door een treffer van Sahbaz, maar De Graaf maakte zijn tweede treffer vlak voor het rustsignaal. Hij krulde de bal prachtig binnen, na een fout van Aman.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Frans Koornberg. Zo benutte Aman een strafschop, toen Sahbaz opzichtig onderuit werd getrokken door Jan Jurrien Hop. Diezelfde Sahbaz frommelde de bal even later achter de doellijn van VVOG, waarna ook Frank Eulderink  zijn eerste treffer voor SVZW aantekende. Karlo Borghuis deed dat vijf minuten voor tijd ook, waardoor er een 6-2 eindstand op het scorebord kwam te staan. Een eenvoudige zege voor koploper SVZW.

SVZW – VVOG 6-2 (2-2)
Scoreverloop: 9. Aman 1-0, 13. De Graaf 1-1, 26. Sahbaz 2-1, 45. De Graaf 2-2, 55. Aman 3-2, 61. Sahbaz 4-2, 70. Eulderink 5-2, 84. Borghuis 6-2.

Scheidsrechter: Paarhuis