Zondag 22 juli 2018
Twentesport

Vroomshoopse Boys onderdeel van Harold Kivits’ leven

Geplaatst op 9 september 2017 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Harold Kivits, het fenomeen en boegbeeld van Vroomshoopse Boys. Zelf noemt hij zich liever niet zo, maar toch is het niet gek om deze kwalificaties in één adem te noemen. De oud-aanvoerder annex middenvelder voetbalde in zeventien seizoenen bijna vijfhonderd officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van de club uit Vroomshoop. Vanaf het komende seizoen doet Kivits een stapje terug, hij gaat in het tweede elftal spelen. Kivits: ‘De trainer van dat team en ik hadden afgesproken dat ik alleen op donderdag zou trainen, maar ik kwam ook gewoon op maandag.’ Deel twee van een tweeluik over vaste waarden in het amateurvoetbal.

Als vijfjarige kwam Kivits bij Voorwaarts in Westerhaar voor het eerst in aanraking met het spelletje waar hij zo van houdt. Doordat Kivits’ neefje bij Vroomshoopse Boys voetbalde en veel jeugd wegging bij Voorwaarts, vertrok Kivits op tienjarige leeftijd naar Vroomshoopse Boys.

Onderdeel van leven

Zes jaar later mocht hij voor het eerst ruiken aan het eerste van die club. Daar bleef het dus niet bij. In mei dit jaar zou hij zijn laatste officiële thuisduel spelen tegen Hulzense Boys, maar een schorsing stond dit in de weg. Wel werd er al voorzichtig afscheid genomen van Kivits, waarbij hij het niet droog hield. ‘Toen besefte ik dat het einde bijna definitief was. En dat ik jaren heb gespeeld met een hele mooie groep, die ook bij slechte resultaten altijd volle bak in groten getale trainden en nooit klaagden. Kortom, een echte Boys-mentaliteit’, blikt Kivits terug. ‘Vroomshoopse Boys is een onderdeel van mijn leven’, voegt hij toe.

In de weken na het eerste afscheid mocht Kivits wel zijn kunsten vertonen, uit tegen DUNO D en in zijn afscheidswedstrijd: Team Kivits tegen Vroomshoopse Boys. Kivits had een team samengesteld met onder meer Ruben Kloosterman, Arjan Paters en Henk Klaren.

Tijd voor dolletje

Waar Kivits aan het einde van zijn zeventiende seizoen moeite had om afstand te nemen van het eerste, heeft hij het nu los kunnen laten. ‘Bij het tweede is meer tijd voor een dolletje, doordat de prestatiedruk minder hoog is dan bij het eerste’, zegt Kivits, die gestopt is in het eerste omdat hij het niet meer kan combineren met zijn werk. ‘Na een week hard werken en drie keer trainen voelde ik dat aan het einde van de week in de benen.’

Bij het eerste kijken

Helemaal afscheid nemen van het eerste doet Kivits niet. Hij zal de partijen van het eerste bekijken achter de reclameborden. Enkele jaren geleden was Kivits’ doel om van Vroomshoopse Boys een stabiele eersteklasser te maken. ‘Dit wordt ieder jaar moeilijker. Neem komend seizoen. Vroomshoopse Boys is de enige club in de eerste klasse die geen spelers koopt, maar het met eigen jongens doet.’

FOTO: Erwin Heuver

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief