Dinsdag 12 november 2019
Twentesport

‘Willen niet in het zelfde schuitje als vorig jaar komen’

Geplaatst op 23 april 2015 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 portret Freek Grondman (3)HAAKSBERGEN – Met nog twee wedstrijden op het programma in de topklasse, kan men bij HSC’21 nog lang niet gerust zijn. De ploeg ontvangt koploper FC Lienden nog en zal de laatste speelronde bij Leonidas op bezoek gaan. Om weg te blijven uit de kruipruimte van de zondag topklasse, lijkt één overwinning noodzakelijk voor de Haaksbergenaren. ‘We hebben het in eigen hand, maar eigenlijk moeten we winnen van FC Lienden, om het niet net als vorig seizoen aan te laten komen op de laatste speelronde’ concludeert Freek Grondman.

Direct degraderen kan HSC’21 niet overkomen. De drie degradanten zijn bekend, maar de Groenwitten staan slechts twee punten boven HBS, dat nu de nacompetitieplek bezet. Grondman doelt terecht op de afloop van het seizoen 2013/14. Toen speelden de Haaksbergenaren zich pas het laatste duel veilig bij Haaglandia. ‘Om niet in hetzelfde schuitje als vorig jaar terecht te komen, moeten we winnen van Lienden. Dat zal niet makkelijk worden, want zij kunnen geen punten laten liggen in de titelstrijd en uit verloren we vrij kansloos.’

De selectie van HSC’21 achtte een top-5 plek realistisch aan het begin van het seizoen, dus het seizoen kan op zijn zachts gezegd als teleurstellend worden bestempeld. ‘Ik kan zo niet één reden noemen waarom het niet zo liep als gepland. Wij als selectie en ook de trainers hadden meer van dit seizoen verwacht. De selectie is breder en ook van goede kwaliteit.’

‘We scoren best vaak, maar hebben te veel individuele fouten gemaakt. Daardoor krijgen we makkelijk doelpunten tegen’ doelt de verdediger HSC-De Treffers (14) Freek Grondmanterecht op het 55-49 doelsaldo. Ook hebben we vooral achterin weinig in vaste formatie kunnen spelen. Zo raak je niet helemaal honderd procent op elkaar ingespeeld. Daarnaast hebben we een jonge groep, dus missen we bij afwezigheid van oudere spelers ervaring. Dan is het lastig om een wedstrijd te killen.

Aankomend weekend speelt HSC’21 geen wedstrijd. Wel komt directe concurrent Hercules in actie. Naast HSC’21 en Hercules zijn ook OJC Rosmalen, AFC en HBS nog potentiële deelnemers voor de nacompetitie.

9.            OJC Rosmalen       28 -38
10           HSC’21                    28 -36
11           AFC                            28  -36
12           Hercules                    27 -35
13           HBS                           28  -34
14           ADO’20 **               28  -27
15           Leonidas**              28  -23
16           EDO**                      28  -12

(Foto’s: Wim Busschers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief