Dinsdag 23 april 2024

Winst voor BWO en Tubantia, Stevo, TVC’28 onderuit

Geplaatst op 25 november 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Feest in Hengelo, want beide clubs in de eerste klasse van het zondagvoetbal wisten beslag te leggen op drie punten. BWO deed dat zaterdagavond in de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Rigtersbleek. Tubantia zondagmiddag op bezoek bij De Zweef. Stevo en TVC’28 verloren hun uitwedstrijd.

Rigtersbleek – BWO 1-3 (0-1).
Score: Kemerink 0-1, Nijhof 0-2, Monninkhof 1-2, Lammers 1-3.

Na begen wedstrijden heeft BWO de eerste overwinning binnen. Daar zag het lange tijd niet naar uit. De eerste deel van het duel verliep zonder dat er iets noemenswaardig gebeurde. Vervolgens was het Rigtersbleek dat het balbezit had en het tempo in de wedstrijd bepaalde. BWO beperkte zich nagenoeg alleen tot verdedigen. Anders dan in andere wedstrijden lukte het dit keer de nul vast te houden. Beter nog, bij een van de spaarzame aanvallen was het Dennis Kemerink, die wist te scoren. Na rust zocht Rigtersbleek de aanval terwijl BWO probeerde vanuit de omschakeling de score te verhogen. Dat lukte, Bryan Nijhof schoot de stand naar 0-2. Gerard Monninkhof  zorgde ervoor dat Rigtersbleek in de wedstrijd bleef, maar na de 1-3 van Bas Lammers was duidelijk dat BWO eindelijk de eerste drie-punter te pakken had.

FC Winterswijk – Stevo 3-1 (1-0).
Score: Houwers 1-0, Reinerink 1-1, Sabotic 2-1, D. Te Winkel 3-1.

Stevo speelde een prima wedstrijd, maar trof Winterswijk op een verkeerd moment. De Gelderlanders hadden ook een uitstekende dag en speelden misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. De 1-0 kwam voor uit een prachtige aanval en werd door Reinerink tot doelpunt afgerond. In de tweede helft ging Winterswijk wederom fel van start, maar Stevo gaf geen ruimte prijs. Naarmate de tijd vorderde dirigeerde trainer Geert Veldhuis zijn verdediger Ingmar Reinerink naar voren. Binnen een minuut kopte hij na een vrije trap de gelijkmaker binnen. Winterswijk kwam vanuit een vrije trap opnieuw op voorspring. Stevo koos de aanval en Winterswijk profiteerde maximaal met de beslissende 3-1.

Rohda Raalte – TVC’28 2-1 (1-1).
Score:
Koelman 0-1, Hansler 1-1, Van Schooten 2-1 (pen.).

Aan het begin van het duel lag het tempo aan beide kanten vrij hoog. Rohda trachtte door hoge pressie op de TVC-defensie snel tot de openingstreffer te komen. Desondanks kwam TVC 1 knap op voorsprong nadat een afgeslagen bal werd opgevangen door Tom Koelman. Koelman liet deze mogelijkheid niet onbenut en schoof de bal goed achter de Rohda-doelman. Na deze voorsprong herpakte de koploper zich en werd TVC teruggedrongen op eigen helft. De Tubbergenaren konden ook niet lang genieten van de voorsprong nadat een directe vrije trap binnenviel. In de tweede helft startte TVC erg sterk en was het in staat om langer balbezit te houden. Waar TVC met doelpogingen van Sjoerd Oosterik, Jeffrey Huizinga en Okke Schepers dichtbij de tweede treffer was, kwam Rohda op voorsprong. Na een ongelukkige verdedigende actie in het Tubbergse zestienmetergebied, kwam Rohda via een strafschop op voorsprong. In de slotfase probeerde TVC middels wat opportunistisch spel nog gevaarlijk te worden, maar de gelijkmaker bleef uit.

De Zweef – HVV Tubantia 0-1 (0-0).
Score: Elyo 0-1 (pen.).

Het duel werd een wedstrijd waar het venijn duidelijk in de staart zat. De Zweef was lange tijd de betere ploeg, maar moest met tien man verder toen aanvoerder Boris Vermeulen zijn tweede gele kaart kreeg. Dat waren twee van de totaal 11 gele kaarten, waarmee aangetoond is dat er in elk geval flink strijd werd geleverd. Het was een gelijk opgaande wedstrijd en van beide niet goed. Kansen waren over en weer op de vingers van een hand te tellen. Een kopballetje, een slap schot dat was. Gezegd moet worden dat zeven van de kaarten gegeven werd voor commentaar op de scheidsrechter, die in de ogen van de spelers weinig goed kon doen. Vlak voor tijd dachten ze daar bij Tubantia plotseling heel anders over. Het bleef gelijk op gaan tot in de extra speeltijd, waarin Thomas Vermeulen een onhandige overtreding beging in het strafschopgebied. Een weggevertje volgde, want de bal ging op de stip. Het was Elyo die de penalty in de 89e minuut nam en bekroonde tot doelpunt, waardoor Tubantia met drie punten in plaats van een terug naar Hengelo ging.