Vrijdag 29 maart 2024

Winst voor Rigtersbleek, HVV Tubantia en De Zweef

Geplaatst op 22 april 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de eerste klasse van het zondagvoetbal eindigde de wedstrijd van Rigtersbleek bij BWO in Hengelo in een duidelijke overwinning voor de Enschedeers. HVV Tubantia deed het beter, op bezoek bij Stevo werd met 0-1 gewonnen. Ook De Zweef bleef aan de goede kant van de score. Ondanks een achterstand werd Longa’30 verslagen.

BWO – Rigtersbleek 0-3 (0-1).
Scoreverloop: Agelink 0-1, Said 0-2, Said 0-3

Rigtersbleek was veel sterker dan BWO, dat er nauwelijks aan te pas kwam. Toch stond het halverwege pas 0-1, door een doelpunt van Jasper Agelink. Daardoor mocht BWO enige hoop koesteren dat er misschien toch nog iets mogelijk was. Na rust nam Rigtersbleek door twee doelpunten van Said meer afstand en pakte het uiteindelijk een eenvoudige overwinning.

Stevo – Tubantia 0-1 (0-1)
Scoreverloop: Teuiten 0-1

Ook in Geesteren was het warm, mogelijk was dat de verklaring waarom er lange tijd weinig gebeurde.  Naarmate de wedstrijd vorderde zocht Stevo steeds meer de aanval. Vanuit de eerste de beste corner voor HVV Tubantia was het meteen raak. Bij de eerste paal werd de bal binnengekopt door Teuiten. Een dodelijk moment zo bleek achteraf want het was ook nog eens de beslissende goal in deze wedstrijd. Stevo zette na de achterstand wel druk, maar de nauwkeurigheid in de afronding was er niet. Na rust was het eigenlijk eenrichtingsverkeer op het doel van de Hengeloërs. Roy Kreuwel, de keeper van Stevo, beleefde waarschijnlijk de rustigste tweede helft in dit seizoen.  Alleen bij een corner moest hij een keer handelend optreden. De verdiende gelijkmaker en misschien nog meer bleef evenwel uit.

De Zweef – Longa’30 2-1 (1-1)
Scoreverloop: Te Veldhuis 0-1, Ten Hove 1-1, Van der Lely 2-1

De Lichtenvoordenaren kwamen al in de zevende minuut op voorsprong door een doelpunt van Nick te Veldhuis. Deze voorsprong hield niet lang stand, want in de dertiende minuut kwam De Zweef langszij door een treffer van Jacco ten Hove. Nog in de eerste helft miste Longa miste een strafschop. Na de pauze ging het duel meer gelijk op. In de 71ste minuut kwam De Zweef op voorsprong door een treffer van Dennis van der Lely. Die voorsprong werd met moeite vastgehouden, ook omdat Longa de kansen die het kreeg onbenut liet. En zo bleven drie belanrijke punten in Nijverdal.