Winst voor Sparta E en Deto, DOS’37 en Vroomshoopse Boys onderuit

Geplaatst op 28 maart 2015 door   ·   Geen reacties

AMERSFOORT/VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP/NUNSPEET – Sparta Enschede heeft goede zaken gedaan in de eerste klasse, door concurrent ASC Nieuwland met 1-5 te verslaan. DOS’37 ging op eigen veld onderuit tegen Go Ahead Kampen. Vroomshoopse Boys redde het niet tegen FC Zutphen, terwijl Deto Twenterand won bij Nunspeet.

ASC Nieuwland – Sparta Enschede. 1-5 (0-2).
Sparta Enschede overklaste ASC Nieuwland volledig. Voor rust werd al een 0-2 voorsprong genomen, na het eigen doelpunt van Gelderblom na rust was de wedstrijd gespeeld. Vervolgens namen de Enschedeers nog meer afstand en behaalden uiteindelijk een klinkende 1-5 overwinning.

Scoreverloop: Akkerman 0-1, Kocoz 0-2, Gelderblom 0-3 (e.d.), Gelderblom 1-3, Bekkers 1-4, Akkerman 1-5.

DOS’37 -Go Ahead Kampen 0-2 (0-1).
DOS’37 leed tegen Go Ahead Kampen een zeldzame nederlaag. De ploeg uit Vriezenveen had een middag waarop niets lukte. Na een half uur openden de bezoekers de score. Vervolgens bleef de wedstrijd lange tijd open, totdat Hendriks zeven minuten voor tijd met de 0-2 voor de beslissing zorgde.

Scoreverloop: Zandbergen 0-1, Hendriks 0-2.

Vroomshoopse Boys – FC Zutphen 1-2 (1-1).
Binnen tien minuten was er in Vroomshoop al twee keer gescoord. De thuisploeg kwam al heel snel op voorsprong, maar de bezoekers maakten vlak daarna ook al weer gelijk. Die stand bleef lang op het scorebord. Na rust zorgde Zutphen voor de 1-2. Veel meer kansen kregen beide ploegen niet, waardoor de bezoekers de punten meenamen naar Gelderland.

Scoreverloop: De Jong 1-0, De Haan 1-1 en 1-2.

Nunspeet – Deto Twenterand 2-3 (1-0).
Thuisploeg nunspeet kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong en probeerde vervolgens door te drukken. Dat leverde een aantal goede mogelijkheden, maar geen doelpunten op. Na rust maakte Lesley Nahrwold gelijk. Nadat Nunspeet opnieuw op voorsprong was gekomen, zorgde Nahrwold andermaal voor de gelijkmaker. Vervolgens stond Nahrwold, die voor rust ontkwam aan een tweede gele kaart, met zijn assist op Fraterman, die de 2-3 scoorde, dat de drie punten voor Deto waren.

Scoreverloop: Tissingh 1-0, Nahrwold 1-1, Ten Dolle 2-1, Nahrwold 2-2 (pen.), Fraterman 2-3.