Zaterdag 20 april 2024

Winst in eerste klasse voor Stevo, TVC en Rigtersbleek

Geplaatst op 30 september 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Drie Twentse clubs hebben hun wedstrijd in de eerste klasse van het zondagvoetbal weten te winnen. Rigtersbleek won bij NEC. TVC’29 pakte de drie punten bij De Zweef terwijl Stevo op bezoek bij Tubantia de overwinning pakte.

NEC – Rigtersbleek 1-3 (0-2)
Score: Saïd 0-1, Zephat (pen.) 0-2, Zephat (pen.) 0-3,  Meers 1-3.

Kort voor rust was het Dries Jan Bal die op doel schoot. De keeper wist de bal nog te pareren, maar uit de rebound zette Jacob Saïd Rigtersbleek alsnog op voorsprong. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Faisal Toryalai maakte een goede actie en bediende Jacob Saïd in het zestienmetergebied. Hij maakte de actie richting de goal, maar werd van achteren neer gehaald door een speler van NEC. Een penalty volgde en deze werd door Mitchell Zephat binnengeschoten. In de tweede helft mocht Mitchell nogmaals aanleggen vanaf de elf meter, dat betekende 0-3. NEC scoorde een keer tegen, maar bracht de overwinning van ‘De Bleek’niet meer in gevaar.

De Zweef – TVC’28 0-1
 (0-1).
Score: Koelman 0-1.

De Zweef probeerde het voetballend, TVC richte zich meer op de lange bal in combinatie met de lange voorhoede spelers. Daarmee botsten twee verschillende spelstijlen op elkaar. Tot de rust ging de wedstrijd gelijk op, al bezorgde met name de fysieke strijd van TVC bij de tegenstander voor de nodige problemen. Uit een van die situaties ontstond een corner, waar Koelman, die boven iedereen uitkwam, wist te scoren. Na rust probeerde De Zweef gelijk te maken, maar waren de betere mogelijkheden voor TVC. Gescoord werd er, maar de gelijkmaker werd wegens een voorafgaande overtreding geannuleerd.

Longa’30 – BWO 2-0
(0-0).
Score: Kemperman 1-0, Dijkstra 2-0.

Longa had de eerste helft moeite met BWO. De Hengeloërs waren duidelijk niet naar Lichtenvoorde gekomen om zonder punt te vertrekken. Door sterk te verdedigen lukte het BWO om tot de rust de nul te houden. Na de hervatting kwam Longa alsnog op voorsprong. Na de treffer van Kemperman moest BWO meer ruimte prijs geven. Daardoor kwam Longa ook meer aan voetballen toe en lukte het om de nipte voorsprong te verdubbelen. Daarmee was het verzet van BWO gebroken.

HVV Tubantia – Stevo 0-2
 (0-0).
Score: Wigger 0-1, Werink 0-2.

Voor rust was HVV Tubantia duidelijk de beter voetballende ploeg. Stevo zette daar veel inzet en strijd tegenover. Gevolg was dat er veel duels ontstonden, zonder dat beide ploegen er in slaagde tot grote kansen te komen. Na rust leverde een afstandsschot van Roy Wigger een prachtig doelpunt op. Na de ietwat onterechte achterstand zetten de Hengeloërs extra aan. Het was Stevo-doelman Kreuwel die een aantal doelpogingen te verwerken kreeg en zijn ploeg overeind hield. Zo wist hij kort na de 0-1 een strafschop te keren. In de slotminuten ging ook de doelman van HVV Tubantia mee naar voren. Na een afgeslagen aanval was het Werink, die aan de andere kant de bal simpel in het lege doel tikte en zo de eindstand op 0-2 bepaalde.