‘Winst was leuk geweest, maar mislopen promotie geen ramp’

Geplaatst op 23 mei 2015 door   ·   Geen reacties

Sparta Enschede 1ENSCHEDE – Eersteklasser Sparta Enschede is zaterdagmiddag op het eigen sportpark Schreurserve met 3-1 onderuit gegaan tegen VV Buitenpost. Aangezien de Enschedeërs vorige week ook verloren van LRC Leerdam (2-0, red.) houdt het verrassende promotieavontuur op. Leerdam en Buitenpost mogen volgende week gaan strijden om het hoofdklasse-ticket.

Sparta begon goed tegen de Friezen. Binnen tien minuten stond het op voorsprong. Een voorzet van Bjorn Bekkers werd door Buitenpost in eigen doel gewerkt. In het vervolg van de eerste helft hadden de gasten het meeste balbezit, maar de stand wijzigde niet. Dat gebeurde wel snel in de tweede helft toen Jorik Olijve snel de gelijkmaker aantekende. In de slotfase liepen de Friezen uit naar 1-3, door treffers van Martijn van Roeden en Rob Dijkstra.

‘We hebben ons doel gehaald dit seizoen. Handhaving was het belangrijkste en dat is gelukt. Dat je door de periodewinst de nacompetitie mag spelen is geweldig, maar ik kan wel leven met deze nederlaag. Op basis van de tweede helft was het ook terecht en wij moeten als Sparta eerst een stabiele eerste klasse ploeg worden, dan zien we wel verder’, concludeert trainer Peter Schulte.

Sparta Enschede – VV Buitenpost 1-3 (1-0)
7. Eigen doelpunt Buitenpost 1-0, 49. Olijve 1-1, 82. Van Roeden 1-2, 87. Dijkstra 1-3.

Sparta: Van der Meer, Boelema, Leistra, Berfelo, Van der Veen, Rozema, Akkerman, Bekkers, Reinders, Wassens.