Woensdag 24 april 2024

Rigtersbleek ligt op koers na derby-zege op De Zweef

Geplaatst op 11 september 2016 door   ·   Geen reacties

BEMMEL/ENSCHEDE/HENGELO/LICHTENVOORDE – De Twentse clubs in de eerste klasse presteerden opnieuw wisselend. TVC’28 verloor, Rigtersbleek won ruim van De Zweef, terwijl ook HVV Tubantia wist te winnen. Stevo bleef steken op 0-0.

De eerste helft was Bemmel de betere ploeg. Het was aan doelman Ruud Hesselink te danken dat het halverwege nog 0-0 stond.. In de tweede helft kwam TVC beter in de wedstrijd. Beide partijen wisten geen grote kansen te creëren. Het was toch Bemmel 1 dat de leiding nam. Door een van richting veranderd schot kwam Bemmel tien minuten voor tijd op voorsprong. TVC 1 begon te drukken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echter maakte Bemmel 1 de 2-0 via een scherpe counter. Vlak voor tijd wist Maarten Oude Avenhuis nog de 2-1 op het scorebord te zetten na een assist van Okke Schepers. Verder kwam de ploeg uit Tubbergen niet.
Bemmel – TVC’28 2-1 (0-0).
Scoreverloop:
Knipping 1-0, Vonk 2-0, Oude Avenhuis 2-1.

De regioderby tussen het Enschedese Rigtersbleek en De Zweef uit Nijverdal werd op overtuigende wijze gewonnen door de thuisploeg. Halverwege had Rigtersbleek al een 2-0 voorsprong genomen, door doelpunten van Agelink en Gersmann. Na rust kwamen er nog twee treffers bij; Zephat en Golbach zorgden er voor dat het verschil in duidelijke cijfers werd uitgedrukt. De Bleek wil terug naar de hoofdklasse en ligt, hoewel het seizoen nog lang is, wat betreft op schema.
Rigtersbleek – De Zweef 4-0 (2-0)
Agelink 1-0, Gersmann 2-0, Zephat 3-0, Golbach 4-0.

Het duel tussen HVV Tubantia en Alcides uit Meppel werd een echt spektakelstuk. Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder dat er gescoord werd. Nadat Jonkers de Hengeloërs op voorsprong had gebracht, maakte Visscher gelijk. Na rust kwam Alcides via Wommes op voorsprong. Doelpunten van Ozdemir en Lök brachten de overwinning alsnog naar HVV Tubantia.
Tubantia – Alcides 3-2 (1-1)

Scoreverloop:  Jonkers 1-0, Visscher 1-1, Wobbes 1-2, Ozdemir 2-2 (pen.), Lök 3-2.

Voor rust was Stevo duidelijk de bovenliggende partij. Ondanks de talrijke mogelijkheden lukte het de ploeg uit Geesteren niet om tot een doelpunt te komen. Na de hervatting kwam Longa beter in de wedstrijd, maar bleef Stevo de bovenliggende partij. Uiteindelijk was het aan Longa-doelman Pim te Loeke te danken dat de thuisploeg een punt overhield aan het duel.
Longa’30 – Stevo 0-0