Donderdag 28 maart 2024

Zes treffers bij SVZW en DOS’37, maar ongelijk verdeeld

Geplaatst op 19 oktober 2019 door   ·   2 Reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – SVZW heeft de nare smaak van de nederlaag van de vorige week opgelopen nederlaag in de eerste klasse weggespoeld door vanmiddag thuis met 6-0 te winnen van Bennekom.

In diezelfde klasse waren in Vriezenveen bij DOS’37-Barneveld ook zes treffers te zien, maar dan eerlijk verdeeld: 3-3.

SVZW-Barneveld 6-0 (3-0)
Het was de score wel wat geflatteerd, maar de overwinning zeker niet. Met enig geluk kwamen de Zwaluwen al snel op voorsprong door misverstanden in de laatste linie van SDV Barneveld. Door goals van Jesper Middelkamp en (een strafschop van) Frank Smit stond het bij rust al 3-0. Na de thee maakte invaller Levi van der Spek er 4-0 van, uit een tweede pengel zorgde Robin de Jong nog 5-0 en Burak Basut nam in de laatste minuut zelfs de 6-0 voor zijn rekening.. Het is mooi om te zien hoe SVZW-trainer langzaam maar zeker talenten van eigen kweek inpast, wat de afgelopen pakweg tien tot vijftien jaar inpast. Behalve de genoemde Robin de Jong ook Joshua ter Avest en Aron Poul, alle drie telgen uit famlilies van zwart en wit op zaterdag.

DOS’37-Bennekom 3-3 (1-1)
Bennekom, de koploper in de eerste klasse ontsnapte op Het Midden in extremis aan de eerste nederlaag van het seizoen. In blessuretijd redde Ismael Antonio een punt voor de Geldermanen. Hij scoorde de 3-3. En dat was behalve een opsteker ook nog eens beter dan vorig jaar toen Bennekom bij DOS’37 met 4-3 verloor. DOS’37 is altijd een Angstgegner voor het team van trainer Arnold Brehler. De beste kansen waren ook voor DOS’37. Hidde Boers bracht DOS’37 op voorsprong, maar op het half uur bracht Nick Stienstra de 1-1 op de borden en Fabian Beukhof liet na rust zelfs de 1-2 aantekenen. Dat was tegen de veldverhouding in en goalgetter Ronald ter Morsche zorgde voor de meer dan verdiende gelijkmaker, waarna Douwe Koebrugge om de Vriezenveners zelfs op