Donderdag 28 maart 2024

Zwaar bevochten zege Excelsior’31; sneu verlies DETO

Geplaatst op 9 november 2019 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Het ging niet makkelijk, maar na negentig minuten stond in Harderwijk wel 0-1 op de borden bij VVOG-Excelsior’31. De derde-divisionist uit Rijssen verdedigde in de tweede helft bij oplopende spanning de voorsprong die dankzij een doelpunt van Boy Boeloerditi bij rust al op de borden stond.

In de hoofdklasse verloor DETO sneu, want de Vriezenveners gingen eigenlijk kansloos de boot in, want toen ze na de 0-1 op de gelijkmaker joegen werden ze door de Hoogeveners op de tweede tegentreffer getrakteerd.

VVOG-Excelsior’31 0-1 (0-1)
De overwinning was terecht op basis van het aantal kansen dat de Rijssenaren wisten te creëren, maar het duurde ruim een half uur voor de Rijssense treffer viel. Nadat zowel Hakim Ezafzafi als Jasper Veltkamp miste scoorde Boy Boeloerditi op aangeven Michel Gerritsen Mulkes toch de verdiende 0-1. Na de thee drongen de gastheren heviger aan, maar Bas Wobbega en Rihairo Meulens misten de kracht en de precisie. Vanuit de omschakeling nam gaandeweg goede mogelijkheden om de marge te vergroten, maar Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman en de ingevallen Tom Smoes konden de beslissing niet forceren, waardoor het vanwege toenemende druk tot het eindsignaal riskant bleef.

DETO-HZVV 0-2 (0-0)
HZVV liet er van meet af aan geen gras over groeien en speelde gecontroleerd op de aanval; de ploeg was vanaf het begin fanatiek op de bal. Tot doelpunten leidde dat niet. Een minuut of tien na de voorgeschreven onderbreking was het wel raak toen Lorenzo Valente namens de Hoogeveense ploeg wel scoorde. Dit betekende dat DETO meer risico moest gaan nemen, maar veel gevaar wisten de roodhemden niet te creëren. Vijf minuten voor tijd stelde HZVV de zege veilig uit snelle tegenstoot. Het had zelfs nog 0-3 kunnen worden als Yoran Popovic een vette kans voor de gasten niet had verknoeid. DETO staat nu onderaan in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal in Oost.