Donderdag 28 maart 2024

Zwak HSC’21 verslaat Rigtersbleek na strafschoppen, ook SVZW door

Geplaatst op 17 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

2014-2014 HSC '21 portret Jeffrey Brammer (2)HAAKSBERGEN/ALMELO – HSC’21 heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. Na een 2-2 eindstand pakte de Haaksbergse doelman Jeffrey Brammer twee strafschoppen. Doelpunten werden gemaakt door Rick Bouwmeister en Arjan Goorman, namens de Enschedeërs namen Mitchell Ziphat en Bas Postma de doelpunten voor hun rekening.  SVZW versloeg in Almelo PH met 3-1.

HSC’21 kon voor rust al niet overtuigen tegen Rigtersbleek, dat twee klassen lager acteert namens de Haaksbergenaren. Toch ging HSC’21 met een voorsprong rusten door een treffer van Rick Bouwmeister, die na lang blessureleed zijn eerste minuten maakte in de hoofdmacht van HSC’21.

In de tweede helft begon HSC’21 echter zwak en inspiratieloos. Daardoor kon Rigtersbleek al snel gelijkmaken door Mitchell Ziphat. Ook deze treffer was geen ‘wake-up call’ voor HSC’21. Het elftal van Boerhof bleef in een laag tempo voetballen en creëerde geen enkele kans. Sterker nog, Tom Slotman schoot na een uur spelen rakelings naast. Een minuut later mocht Rigtersbleek vanaf de stip aanleggen voor de 2-1 en dat liet Bas Postma niet na. Door een benutte strafschop van Arjan Goorman, kwam HSC’21 op gelukkige wijze toch nog op gelijke hoogte tien minuten voor tijd. In de strafschoppenserie bewees Jeffrey Brammer (foto) zijn waarde voor HSC’21, door de strafschoppen van Frank Valley  en Daryll Vosskuhler te keren. Het tweede elftal van HSC’21 bekerde ook verder, door een 2-0 zege in Rossum op RSC.

HSC’21 – Rigtersbleek 2-2 (1-0) (HSC’21 w.n.s met 4-2)
21. Bouwmeister 1-0, 48. Ziphat 1-1, 66. Postma 1-2 (strafschop), 84. Goorman 2-2 (strafschop).

In Almelo heeft SVZW zich ook verzekerd van de volgende ronde. PH kon de 1-0 voorsprong na rust niet vasthouden. Sander Bekhuis schoot PH in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en dat was tevens de ruststand. Na een ruim uur spelen trok Cenk Uguz de score echter gelijk. Door treffer van Maarten Janssen en Ruud ter Heide verzekerde. De Zwaluwen zich van een plekje in de volgende ronde.

PH Almelo – SVZW 1-3 (1-0)
20. Bekhuis 1-0, 64. Cenk Uguz 1-1, 72. Janssen 1-2, 90. Ter Heide 1-3.