Donderdag 25 april 2024

Ajax komt goed weg in Grolsch Veste

Geplaatst op 3 september 2014 door   ·   Geen reacties

shanice vd Sanden in duel tegen ajaxENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente hebben de eerste competitiewedstrijd op eigen terrein verloren. Ajax won met 1-0 door een doelpunt van Claudia van den Heiligenberg. Het doelpunt viel in de twintigste minuut. De thuisclub deed er vervolgens alles aan om de gelijkmaker te produceren, had een groot overwicht, maar het lukte niet. Twee keer ging de bal tegen de lat en enkele afstandsschoten misten het doel. Zo eindigde Ajax als gelukkige winnares en moest Twente een sneue nederlaag slikken.

Vooral op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend’, was na floop de mening van verdedigster Siri Worm (foto). ‘De eerste helft speelden we onder ons niveau. We waren slap in de duels en hielden de ruimtes niet compact, waardoor zij op voorsprong konden komen. We probeerden daarna Ajax vast te zetten, zodat ze fouten zouden maken. Op deze manier konden we dichterbij hun goal komen en zo de druk verder opvoeren. In de eindfase van de eerste helft lukte dit aardig en kreeg Shanice van de Sanden met haar kopbal op de lat een grote kans op de gelijkmaker. Dit zorgde bij ons voor een extra boost. In de tweede helft waren we veel beter, lieten we goed voetbal zien en creëerden we meer kansen om een doelpunt te scoren. Het zat ons niet mee.’

FC Twente- Ajax 0-1 (0-1)
19. 0-1 Van den Heiligenberg

Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Bakker (61. Kerkdijk), Wigger, Worm, Dekker, Munsterman, Roord (74. Anane), Van de Sanden, Jansen, Napoli (69. Daniëls)